DOLAR 34,0133 -0.15%
EURO 38,0622 0.38%
ALTIN 2.827,850,91
BITCOIN 21270833.99918%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Antalya’da Çırak Öğrenci Dürüstlüğüyle Takdir Topladı
9 okunma

Antalya’da Çırak Öğrenci Dürüstlüğüyle Takdir Topladı

ABONE OL
Eylül 19, 2024 10:48
Antalya’da Çırak Öğrenci Dürüstlüğüyle Takdir Topladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da hafta sonları sanayide çıraklık yapan 13 yaşındaki Yaşar Ümit Sertel, bir marketin kapısının açık olduğunu ve iş yeri sahibinin orada olmadığını fark etti. Marketten kola ve bardak alan Yaşar, aldıklarını güvenlik kamerasına gösterdi ve ücretini tezgaha bıraktı.

Market sahibi Ömür Erhan Akın, öğle molası sırasında dükkanını kapatırken kepenklerin kapanmadığını fark etmeden ayrıldı. Marketin açık olduğunu gören Yaşar, içeri girip market sahibine seslendi ancak yanıt alamadı. İş yeri sahibinin bulunamaması üzerine, aldığı ürünleri ve parayı güvenlik kamerasına gösteren Yaşar, daha sonra geri dönerek market sahibine durumu anlattı.

“Kepenkleri kapattığımı zannettim” diyen Ömür Erhan Akın, Yaşar’ın dürüstlüğünden dolayı büyük bir gurur duyduğunu söyledi. Akın, “Böyle insanların çocuklarını bu şekilde yetiştirmesi bizim için bir mucize” diyerek Yaşar’ın davranışının diğer insanlara da örnek olmasını diledi.

Yaşar ise hafta sonları çıraklık yaptığı iş yerinde kimsenin olmadığını fark edince, marketten kola ve bardak aldığını ve fiyatını bildiği için ücretini tezgaha bıraktığını anlattı. Aldıklarını ve parayı güvenlik kamerasına gösteren Yaşar, 2 saat sonra geri dönerek market sahibine durumu açıkladı. 7’nci sınıf öğrencisi olan Yaşar, Ayşe- Ahmet Atmaca Ortaokulu’nda eğitim görüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Antalya Güncel Eğitim Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.