DOLAR 34,2901 0%
EURO 37,0891 0.16%
ALTIN 3.013,14-0,52
BITCOIN 23634452.33538%
İstanbul
17°

AÇIK

18:12

AKŞAMA KALAN SÜRE

Antalya’da Çiftçiler Asitli Su Sorunuyla Karşı Karşıya
6 okunma

Antalya’da Çiftçiler Asitli Su Sorunuyla Karşı Karşıya

ABONE OL
Ekim 28, 2024 11:43
Antalya’da Çiftçiler Asitli Su Sorunuyla Karşı Karşıya
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın Güzeloluk Mahallesi’nde seracılık yapan çiftçiler, Düden Çayı’nın kirli suyu nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Seralarını sulamak için kullandıkları çayın suyu, son zamanlarda asitli ve klorlu hale gelmiş, bunun da seralarındaki mahsullerin kurumasına neden olduğu belirtiliyor.

Çiftçiler, çayın Kepez Hidroelektrik Santralinden gelen atıklardan dolayı kirlendiğini ve bu durumun son iki yıldır devam ettiğini söylüyor. Özellikle çayın Güzeloluk Mahallesi’nden geçen kısmının durağan olması ve yosun tutması, suyu daha da kirletiyor. Mahalle Muhtarı İzzet Ak, durumu yetkililere bildirdiğini ancak henüz bir çözüm bulunamadığını ifade ediyor.

‘SU BİR YERE GİTMİYOR, YOSUN TUTMUŞ’

20 yıldır çiftçilik yapan Atalay Akbayır, seralarındaki sebzelerin suyun asitli olmasından dolayı kuruduğunu belirterek, geçen yıl da çaydaki kirlilik nedeniyle balıkların öldüğünü ve atıkların temizlendikten sonra suyun klorlu hale getirildiğini söylüyor. Suyun bir yere gitmediğini ve üstünde köpüklerle yosun oluştuğunu dile getiriyor.

‘SERAMI KAPATTIM’

Çiftçilik yapan Ramazan Kavaracı ise çaydaki klorlu sudan dolayı serasını kapatmak zorunda kaldığını, komşusunun serasındaki sebzelerin de telef olduğunu anlatıyor. Bu sorunun son iki yıldır yaşandığını ve yetkililerden yardım istediklerini belirtiyor.

‘ÇAYDAN SULAMA YAPTIĞIM İÇİN ÜRÜNLERİM OLMADI’

Ahmet Özay da çaydan sulama yaptığı için ürünlerinin olmadığını ve sezonu erken kapatmak zorunda kaldığını ifade ediyor. Tohumların çürüdüğünü ve su nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını söylüyor. Çaydaki atıkların ne olduğunu bilmediklerini dile getiriyor.

‘ÇİFTÇİLERİMİZ ÇOK BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞADI’

Güzeloluk Mahallesi Muhtarı İzzet Ak, çaydan gelen suların zehirli olduğunu ve üreticilerin büyük mağduriyet yaşadığını söylüyor. Seralarını çayın suyu ile sulayan çiftçilerin ürünlerinin kuruduğunu, bazı çiftçilerin ise sondaj yaparak su temin etmek zorunda kaldığını belirtiyor. Yetkililerden üreticilere yardım edilmesini istiyor.

Haber – Kamera Tunahan KIR / ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Çiftçilik Güzeloluk Antalya Ekonomi Güncel Sağlık Tarım Çevre

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.