DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21551570.38814%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Antalya’da Anaokullarından Velilere Kırtasiye Parası Talebi
8 okunma

Antalya’da Anaokullarından Velilere Kırtasiye Parası Talebi

ABONE OL
Eylül 9, 2024 10:47
Antalya’da Anaokullarından Velilere Kırtasiye Parası Talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da bazı anaokullarının velilerden 3 ila 5 bin lira arasında kırtasiye parası talep ettiği ve bu parayla kırtasiye alımı için ihale düzenlediği iddiaları gündeme geldi. Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, bu durumun yasal olmadığını vurgulayarak, “Okulların toplu ihaleyle kırtasiye alıp satma yetkisi yoktur. Öğrencilerin ihtiyaç listesi okul tarafından hazırlanmalı ve veliler, istedikleri yerden kırtasiye malzemelerini temin edebilmelidir” dedi.

Kentte bazı anaokullarının okul aile birlikleri tarafından öğrenciler için toplu kırtasiye alımı ihalesi düzenlendiği bilgisi paylaşılmıştı. Oda Başkanı Bayrak, hem odanın resmi hesabından hem de kişisel sosyal medya hesaplarından bu ihale hazırlığında bulunan anaokullarına uyarıda bulunarak, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

‘YÖNETMELİK DIŞI TİCARETİ ENGELLEMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’

Bayrak, toplu alımla kırtasiye malzemesi almak için ihale hazırlığı yapan okul müdürlerini bireysel olarak uyardıklarını ve bu konunun takipçisi olacaklarını vurguladı. “Anaokullarında yönetmelik dışı ticarete karşı mücadele ediyoruz. Yıllardır bu konuda çalışmalar yürütüyoruz. Bazı anaokulları, okul aile birliği ile birlikte toplu alım listesi yayınlıyor ve velileri bu listeyi kullanmaya zorluyor. Ardından bu malzemeleri satın alıp, velilerden daha yüksek fiyatlara satıyorlar. Okulların ticari faaliyette bulunma yetkisi yoktur” diye konuştu.

‘YANLIŞ UYGULAMALARDAN HABERDARMIZ’

Bayrak, bazı ihale süreçlerinde şartlara uyulmadığına dair duyumlar aldıklarını da belirterek, “Çetrefilli durumların yaşandığını duyuyoruz. Okulların toplu ihaleyle kırtasiye alıp, satma görevi yoktur. Okulların yapması gereken, ihtiyaç listesini hazırlayıp velilere vermek ve velilerin istedikleri yerden kırtasiye malzemesini temin etmelerine olanak sağlamaktır” dedi.

Okul aile birliklerinin velilerden 3 ila 5 bin lira arasında para topladığı ve bu parayla kırtasiye malzemesi aldığı, bunun usulsüz bir uygulama olduğu söylendi. Bayrak, okul aile birliklerinin yalnızca öğretmen ve okulun kullanacağı kırtasiye malzemelerini alabileceğini, öğrenciler için kırtasiye alımı yapamayacağını ifade etti.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK’

Okul aile birliklerinin öğrenciler için kırtasiye alımı yapamayacağını vurgulayan Bayrak, “Temizlik malzemeleri ve okulun kendi kullanacağı kırtasiye malzemeleri için ihale düzenlenebilir. Ancak öğrencilerin kullanacağı kırtasiye ürünleri için ihale düzenlemek suçtur” diye konuştu.

Oda avukatlarının konuyla ilgili gerekli çalışmaları tamamladığını belirten Bayrak, tüm uyarılara rağmen öğrenciler için kırtasiye alımı amacıyla ihale duyurusunda bulunan okulların tespit edilmesi durumunda, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bayrak Antalya Eğitim Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP