DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2154483-0.22424%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Antalya’da Anaokullarından Usulsüz Kırtasiye Talebi
10 okunma

Antalya’da Anaokullarından Usulsüz Kırtasiye Talebi

ABONE OL
Eylül 9, 2024 10:48
Antalya’da Anaokullarından Usulsüz Kırtasiye Talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da bazı anaokullarının velilerden 3-5 bin TL arasında kırtasiye parası talep ettiği ve okul aile birliklerinin toplu kırtasiye alımı için ihale düzenlediği iddiaları üzerine Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, bir açıklama yaptı.

Bayrak, odanın resmi hesabından ve kişisel hesaplarından bu konuda duyurular yaparak, anaokullarını ihale süreçlerini gözden geçirmeye çağırdı. Toplu kırtasiye alımının yönetmeliklere aykırı olduğunu belirten Bayrak, “Okulların ticaret yapma yetkisi yoktur” dedi.

‘YÖNETMELİK DIŞI TİCARETE SAVAŞ AÇTIK’

Oda Başkanı, okulların velileri zorlayarak toplu alım listesi yayınladığını ve daha sonra bu malzemeleri velilere sattığını belirtti. Bayrak, “Yıllardır bu konuyla ilgili mücadele ediyoruz. Anaokullarında yönetmelik dışı ticarete savaş açtık.” dedi.

‘ÇETREFİLLİ DURUMLARIN YAŞANDIĞINI DUYUYORUZ’

Mehmet Bayrak, ihale şartlarına uyulmayan bazı çetrefilli durumlar yaşandığını ve okulların bu işi üstlenmemesi gerektiğini vurguladı. “Toplu ihaleyle kırtasiye alıp satmak okulların görevi değil. Okullar ihtiyaç listesini hazırlayıp velilere verecek, veli de istediği yerden alabilir.” diyen Bayrak, velilere bu konuda zorlama uygulanmaması gerektiğini ifade etti.

Bayrak, okul aile birliğinin velilerden topladığı paralarla kırtasiye alımının usulsüz olduğunu belirtti ve bu paranın yalnızca öğretmen ve okulun kullanacağı malzemeler için kullanılabileceğini söyledi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Okul aile birliklerinin öğrenciler için kırtasiye alımı yapamayacağını vurgulayan Bayrak, “Temizlik malzemeleri ve okulun kendi kullanacağı kırtasiye malzemeleri için ihaleyle alabilirler. Öğrencilerin kullanacağı kırtasiye ürünlerini kesinlikle alamazlar, suçtur.” dedi.

Oda Başkanı, oda avukatlarının konuyu incelediğini ve uyarılara rağmen öğrenciler için kırtasiye alımı ihalesi düzenleyen okullar tespit edilirse, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bayrak Antalya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP