DOLAR 34,2571 0.04%
EURO 37,6466 0.03%
ALTIN 2.914,09-0,24
BITCOIN 21791852.6423%
İstanbul
23°

AÇIK

18:44

AKŞAMA KALAN SÜRE

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 61. Yılı Coşkuyla Açıldı
7 okunma

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 61. Yılı Coşkuyla Açıldı

ABONE OL
Ekim 6, 2024 07:48
Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 61. Yılı Coşkuyla Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış töreni, kırmızı halıda yıldızların ışıldamasıyla başladı. Antalya’nın kalbinde, Cam Piramit’te düzenlenen törene, Türk sinemasının önde gelen isimleri katıldı.

Geçen yıl yaşanan tartışmaların ardından yeniden hayat bulan festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Hikayemiz Birlikte” sloganıyla düzenleniyor. Kırmızı halıda, sanatçılar, yönetmenler ve oyuncular, ışıkların altında poz verirken, heyecanları gözlerinden okunuyordu.

Menderes Samancılar, Mustafa Alabora ile birlikte kırmızı halıda yürürken, sinemanın önemini vurguladı. Alabora ise Türk sinemasının gelişimi için festivallerin olmazsa olmaz olduğunu belirtti.

Antalya’nın güzelliğine hayran kalan Cihat Tamer, festivalin 49. yılında olduğu gibi 61. yılında da burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Perihan Savaş, şıklığıyla göz kamaştıran kırmızı halıda, festivalin yeniden düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

‘BASKI VE SİPARİŞ’ AÇIKLAMASINA ESPRİLİ KARŞILIK

Ferzan Özpetek başkanlığındaki jüri, kırmızı halıda birlikte yürüdü. Geçen yıl yaşanan sansür tartışmalarıyla ilgili sorulan bir soruya, İlker Kaleli’nin “Sinema baskı ve siparişi kabul etmez” sözleriyle esprili bir şekilde yanıt veren Özpetek, festivalin rahat ve heyecanlı bir şekilde geçeceğini vurguladı.

İlker Kaleli ise bu yıl hiçbir şekilde sorun yaşamadıklarını belirterek, “Hiçbir sanat dalı baskı ve siparişi kabul etmez” dedi. Tuba Büyüküstün, Altın Portakal’ın önemini vurgularken, Farah Zeynep Abdullah ve Aras Umut İynemli de ödüllerini almak için heyecanlı olduklarını dile getirdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Film Festivali Kültür Sanat Etkinlikler Festival Antalya Ünlüler Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP