DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Belli Oldu
12 okunma

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Belli Oldu

ABONE OL
Eylül 7, 2024 10:48
Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin yarışacak filmleri belli oldu. Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Kısa Film Yarışması ve Ulusal Belgesel Film Yarışması olmak üzere üç farklı kategoride filmler yarışacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 12 film yarışacak. Bu filmler arasında Soner Sert’in yönettiği ‘Acı Kahve’, Necmi Sancak’ın yönettiği ‘Ayşe’, Önder Şengül’ün yönettiği ‘Balinanın Bilgisi’, Ümit Ünal’ın yönettiği ‘Evcilik’, Ayçıl Yeltan’ın yönettiği ‘Fidan’, Kenan Mansur Doğru ve Umut Osman Demirkol’un yönettiği ‘Galata’, Belkıs Bayrak’ın yönettiği ‘Gülizar’, Erhan Tuncer’in yönettiği ‘Hatırladığım Ağaçlar’, Nadim Güç’ün yönettiği ‘Mukadderat’, Selim Evci’nin yönettiği ‘Savrulan Zaman’, Ümran Safter’in yönettiği ‘Seni Bıraktığım Yerdeyim’ ve Neco Çelik’in yönettiği ‘Sevgili Katilim Berlin’ yer alıyor.

Ulusal Kısa Film Yarışması’nda ise 10 film yarışacak. Bu filmler arasında Oğuzhan Akalın’ın ‘Ağlamak Serbest Gülmek Yasak’, Ali Emre Ceylan’ın ‘Dünyada Öyle Şeyler Olmuyor’, Adil Burak Aydın’ın ‘Hayaller, Umutlar ve Dönen Yunuslar’, Begüm Bayrak’ın ‘Kurtlar’, Ece Dizdar’ın ‘Mükemmel’, Cansu Baydar’ın ‘Neredeyse Kesinlikle Yanlış’, Mert Erez’in ‘Rehber’, Baturay Tunçat’ın ‘Rüyada Olduğunu Fark Ediyor İnsan’, Hazal Beril Çam’ın ‘Sinek Gibi’ ve Deniz Büyükkırlı’nın ‘Tavuk Suyuna Çorba’ filmleri yer alıyor.

Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda ise 8 film yarışacak. Bu filmler arasında Sevgi Hirschhauser’in ‘Altın Eller’, Ali Kemal Pasiner’in ‘Bedri Rahmi Eyüboğlu Toprağın Sırrına Erenler’, Musa Ak ve Hasan Basri Özdemir’in ‘Bir Orkestranın İzinde’, İlcan Edgar Özuluca’nın ‘Fatoş’, Fatma Karakuş Kaçmaz’ın ‘Kadranı Olmayan Saat’, Zehra Yiğit’in ‘Kilikya’ya Yolculuk: Fejes’in İzinde’, Onur Mehame’nin ‘Suyun Hakkı’ ve Gülay Ayyıldız Yiğitcan’ın ‘Türkan: Bir Bilim Kadınının Öyküsü’ filmleri yer alıyor.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise 18 ülkeden 12 film yarışacak. Bu filmler arasında Oscar adayı Barry Keoghan ve Christopher Abbott’ın ‘Bring Them Down/Hepsini Alaşağı Et’, Uruguaylı yönetmen ikilisi Ana Guevara ve Leticia Jorge’nin ‘Agarrame Fuerte / Beni Sakın Bırakma’, Halfdan Ullmann Tøndel’in ‘Armand’, Isabella Torre’nin ‘Basileia / Hükümdarlık’, Müge Uğurlar’ın ‘Derün’, Vinko Tomicic Salinas’ın ‘El Ladrón de Perros/Köpek Hırsızı’, Patricia Mazuy’ın ‘La Prisonnière de Bordeaux/Ziyaret Saatleri’, Elchin Musaoglu’nun ‘Meryem’, Magnus von Horn’un ‘Pigen Med Nålen/Şişli Kız’, Yasemin Şamdereli’nin ‘Samia’, Nader Saeivar’ın ‘Shahed/Şahit’, Uberto Pasolini’nin ‘The Return/Dönüş’ yer aldı.

1964 yılında Antalya Belediye Başkanı Avni Tolunay’ın girişimiyle başlayan ve Türkiye’nin en uzun soluklu film festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, geçen sene yaşanan tartışmalar sonrası iptal edilmişti. Bu yıl 5 milyon lira para ödülü dağıtılacak olan festival, 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Film Festivali Kültür Sanat Festival Belgesel Antalya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP