DOLAR 34,2789 0.1%
EURO 37,6615 0.14%
ALTIN 2.921,940,44
BITCOIN 2145321-0.41561%
İstanbul
23°

AÇIK

16:07

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Hatırladığım Ağaçlar’ Filminin Gösterimi Yapıldı
4 okunma

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Hatırladığım Ağaçlar’ Filminin Gösterimi Yapıldı

ABONE OL
Ekim 8, 2024 10:47
Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Hatırladığım Ağaçlar’ Filminin Gösterimi Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 61. yılında, “Hatırladığım Ağaçlar” adlı film büyük ilgi gördü. Bu film, genç bir kadının intihar düşüncesini ve hayattan kopmuş bir baba ile oğul arasında gelişen bağlanma sürecini konu alıyor. Filmin başrol oyuncusu Hande Doğandemir, söyleşide duygusal bir konuşma yaparak bu hikayenin ülkemizde birçok kadının yaşadığı gerçek bir dramı yansıttığını vurguladı.

Türkiye’nin köklü film festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl da sinemaseverleri bir araya getirdi. Festivalin ikinci gününde Erhan Tuncer’in yönettiği “Hatırladığım Ağaçlar”, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışmak üzere izleyicilerle buluştu. Film, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Aspendos Salonu’nda gösterildi.

İstemediği bir hamilelik nedeniyle hayatına son vermeyi düşünen genç bir kadın, hayattan kopmuş bir baba ve oğlu ile tekrar yaşama bağlanma yolculuğuna çıkarıyor. Film, sinemaseverlerin yoğun ilgisini çekti. Gösterimde yönetmen Erhan Tuncer, başrol oyuncuları Hande Doğandemir, Erdem Kaynarca ve İştar Gökseven de yer aldı.

Söyleşide Erhan Tuncer, intihar düşüncesine yakınlaşan kişiler tanıdığını ve filmin gerçekçi bir dramı anlattığını belirtti. Uzun bir çalışma sürecinden bahseden Tuncer, “Filmlere ulaşmanın zorlaştığı bir dönemde buraya gelmek herkes için önemli. Eşimle yaptığımız sohbetlerden biri bu hikayenin temelini oluşturdu. 21,5 dakika süren gece sahnesi, herhangi bir dijital müdahale olmadan tek plan olarak çekildi,” dedi.

Hande Doğandemir, filmin zorlu bir hikayeyi anlattığını belirterek izleyicilere teşekkür etti. Doğandemir, “Ülkemizde birçok kadın bu acıları yaşıyor. Biz de onlardan birinin hikayesini anlatmaya çalıştık. Umarım sesleri olmaya devam edebiliriz. İlk okuduğumda çok etkilendim. Çekime kadar yaklaşık bir yıl geçti. Şaka olarak yapımcıdan psikolojik destek istedik. Duygusu ağır ama gerçekliği daha ağır bir mesele bu. Umarım çözümü olur ama çözümü ne olduğunu bilmiyorum,” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Hande Doğandemir Yerel Haberler Film Festivali Kültür Sanat Antalya Yaşam Baba

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.