DOLAR 34,2081 0.05%
EURO 37,2834 0.18%
ALTIN 2.951,120,84
BITCOIN 23010231.172%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

18:30

AKŞAMA KALAN SÜRE

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Balinanın Bilgisi’ Dünya Prömiyerini Yaptı
6 okunma

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Balinanın Bilgisi’ Dünya Prömiyerini Yaptı

ABONE OL
Ekim 16, 2024 07:56
Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Balinanın Bilgisi’ Dünya Prömiyerini Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 61. yılında, “Balinanın Bilgisi” adlı film dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Yönetmen Önder Şengül, bu zorlu yolculuğu, “Fethiye’nin köy halkının yardımını, amatör tiyatrocuların desteğini ve sektörü bırakıp kırsala yerleşmiş sinemacılarla kurduğumuz bir ekip sayesinde hayata geçirdik. Sadece bir kameramızla kendi imkanlarımızla çekimleri tamamladık” sözleriyle anlattı.

Türkiye’nin en köklü film festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 61. kez kapılarını açtı. Festivalin üçüncü gününde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışan “Balinanın Bilgisi”, Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda izleyicilerle buluştu. Muğla’nın bir dağ köyünde geçen film, 9 aylık hamile bir Yörük kadını ile köy muhtarının arasındaki gerilimi ele alıyor. Gösterime yönetmen Önder Şengül ve oyuncular Özge Cevher Yüksel, Şamil Kafkas ve Ozan Öncel de katıldı. Film gösteriminin ardından, ekip sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.

‘DİRETTİK VE ÇEKMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK’

Yönetmen Şengül, “7 yıl önce sinema sektörünü geride bırakarak kırsala taşındım. Orada duyduğum bir hikaye, insanın gizli potansiyelini ve gücünü gözler önüne seriyordu. Senaryoyu yazdım ama yıllarca destek bulamadık. Yine de pes etmedik ve çekmek için çok mücadele ettik. Fethiye’nin köylüsü, amatör tiyatrocular ve sektörü bırakarak kırsala yerleşmiş sinemacılarla bir ekip kurduk. Tek bir kameramız vardı ve bu şekilde kendi imkanlarımızla çektik. İnsanın hikâyesini anlatmak istedim. Bu hikayeyi, tüm insanlığı doğuran kadın başrolde olacak şekilde şekillendirdim,” dedi.

‘BENİ ÇOK ZORLADI’

Özge Cevher Yüksel, “Karakterin iç dünyasına girmek beni çok zorladı. Onun ifade edememesi, sonunda kendini ifade etmesini içselleştirmeye çalıştım. Mekanlar değişse bile zorluğun tonu, duygusu ve hissiyatının aynı olduğunu düşünüyorum. Hepimiz bulunduğumuz yerlerde bunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Film Festivali Kültür Sanat Yönetmen 3-sayfa Antalya Sinema Kültür Sanat Muğla Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.