DOLAR 34,2367 0.14%
EURO 37,2983 0.23%
ALTIN 2.943,540,59
BITCOIN 22909051.75489%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

12:55

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Antalya Altın Portakal Film Festivali Kapanış ve Ödül Töreni Yapıldı
7 okunma

Antalya Altın Portakal Film Festivali Kapanış ve Ödül Töreni Yapıldı

ABONE OL
Ekim 13, 2024 07:48
Antalya Altın Portakal Film Festivali Kapanış ve Ödül Töreni Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 61.si Kapanış ve Ödül Töreniyle Sonlandı

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 61.si, bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendi. “Hikayemiz Birlikte” sloganıyla 80 film gösterimiyle 1 haftalık bir serüvenin ardından festival, Cam Piramit’te düzenlenen kapanış ve ödül töreniyle son buldu. Şebnem Dönmez’in sunduğu törende Barabar bir konser verdi.

Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan yardımcıları Aylin Nazlıaka ve Gülşah Deniz Atalar, CHP Antalya milletvekilleri ve çok sayıda davetli ile aday filmlerin yapımcıları, yönetmenleri, oyuncuları ve ekipleri katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin Antalya’nın önemli markalarından biri olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Sinemanın sadece izleyiciyi değil, toplumları, şehirleri, ülkeleri değiştirdiğini ve geliştirdiğini hepimiz biliyoruz. Bu anlamda festivalimiz Antalya’mızın en büyük marka değerlerinden biridir. Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanatın onurlu bir yaşam hakkının parçası olduğuna inanıyor ve kültür sanat politikalarımızı bu anlayış doğrultusunda yönlendiriyoruz.”

**”TÜM FİLMLERİN TELİF HAKKINI ÖDEYECEĞİZ”**

Başkan Böcek, gençlik yıllarında Antalya’nın farklı yerlerinde film oynattığını ve kentin bir sinema kenti olması için elinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğini belirtti. Böcek, bir de sinema sektörü için önemli bir karar açıkladı: “Ülkemizde ilk kez gerçekleşen ve sinema sektörümüz için çok önemli olduğunu düşündüğüm bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Festivalimizde düzenlediğimiz çalıştayda önemli bir karar aldık. Sinema Eser Sahipleri Federasyonu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda festivalimizde gösterime giren tüm filmlerin telif haklarını ödeyeceğiz.”

Başkan Böcek, konuşmasının sonunda festivalin 62.sinin 7-16 Kasım 2025’te düzenleneceğini duyurdu.

**İLK ÖDÜLLER ÖĞRENCİLERE**

Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Ödülleri’nde jüri özel ödülünü, Kastamonu Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü’nden “Döngü” filmiyle yönetmen Ramazan Yakut kazandı. Yakut, büyük heyecanla ödüle layık görülmekten dolayı minnettarlığını dile getirdi.

En İyi Öğrenci Filmi ödülünü ise Maltepe Üniversitesi’nden “Sistem” filmiyle Yönetmen Aldulhalim Erez kazandı. Erez, ödülü aldığı için heyecanlı olduğunu dile getirirken, bu ödülün ilk ödülleri ve bu ödülü ekibi adına aldığını ifade etti.

Yerel Haberler Muhittin Böcek Film Festivali Kültür Sanat Festival Antalya Kültür Sinema Eğitim Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP