DOLAR 34,1472 0.04%
EURO 38,2820 0.64%
ALTIN 2.936,920,73
BITCOIN 22280932.95991%
İstanbul
25°

AÇIK

05:24

SABAHA KALAN SÜRE

Antakya’daki Depremzede Kadınlar Hayallerindeki Elbiseleri Dikti
6 okunma

Antakya’daki Depremzede Kadınlar Hayallerindeki Elbiseleri Dikti

ABONE OL
Eylül 25, 2024 08:47
Antakya’daki Depremzede Kadınlar Hayallerindeki Elbiseleri Dikti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya’nın kalbinde, yıkımın izlerini taşıyan bir ilçede, depremzede kadınlar yeni bir başlangıç için kolları sıvadılar. 2,5 aylık bir dikiş kursunda elde ettikleri becerilerle hayatlarına renk katacak elbiseler yarattılar. Bu elbiseler sadece kumaş parçalarından ibaret değildi, her birinde bir umut, bir özlem ve depremden önceki yaşamlarına dair bir hatıra saklıydı.

Hayatları alt üst olmuş bu kadınlar, Mimar Sinan Geçici Yaşam Merkezi’nde buluştular. Yardım Konvoyu Derneği ve Medine Keser Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği kurs, onlara yeni bir yol açtı. 27 kadının katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde, etekler, elbiseler, pantolonlar ve bluzlar diktiler. Bu elbiselerin üzerine yazılan notlar ise duygusal bir yolculuğa davet etti.

“Bazı notlar ağlattı, bazı notlar ise güldürdü”

Yardım Konvoyu Derneği Başkanı Nuray Kızılkan, kursun sadece ekonomik kalkınmaya değil, kadınların ruhsal iyileşmesine de katkıda bulunduğunu vurguladı. “Bu yolda 19 mezun verdik. Sadece öğrendikleri ile kalmadılar, kendi tasarımlarını da yarattılar. Her bir elbise, bir hikayeyi anlatıyordu. Bazı notlar geçmişin acısını, bazıları ise geleceğe olan umudu yansıtıyordu. Zaman zaman birlikte ağladık, birlikte güldük,” dedi.

“Bu gömlek geçmişteki bir anıyı hatırlatıyor”

Depremde evinin enkazında kalan gömleğindeki deseni yeni bir gömleğe taşıyan Aslı Demirtaş, dikiş kursuna katılma kararını “Dikişe hep meraklıydım, bu fırsatı kaçırmak istemedim. Bu desen, depremden önce çok sevdiğim bir kıyafetimde de vardı. O anıyı yeniden yaşamak istedim,” sözleriyle açıkladı. Elbiseler, sadece kumaştan değil, hayallerden, umutlardan ve geçmişten gelen birer hatıradan oluşuyordu.

Kültür Sanat Ekonomi Deprem hatay Kadın Yerel Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.