DOLAR 34,1220 0.29%
EURO 38,1220 0.13%
ALTIN 2.874,711,62
BITCOIN 2136562-1.3881%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Antakya Tarihi Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı Askıya Çıkarıldı
7 okunma

Antakya Tarihi Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı Askıya Çıkarıldı

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 07:48
Antakya Tarihi Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı Askıya Çıkarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, Antakya Tarihi Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı’nın askıya alınmasının ardından yaptığı açıklamada, depremin acı izlerini silmeden tarihi kentin yeniden canlandırılacağını vurguladı. İnceciköz, “Deprem gerçeğinden uzaklaşmadan, yaşanan acıları tekrarlamamak için, tarihi kent merkezini koruyarak, insanların hafızasında yer eden mekanları yeniden inşa edecek bir planlama yaklaşımı benimsiyoruz.” dedi.

İnceciköz, planla ilgili itirazları değerlendirmek üzere Hatay Vali Yardımcısı Cafer Ekinci başkanlığında düzenlenen bir toplantıda UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyeleri, oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantı, AFAD Koordinasyon Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İnceciköz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un talimatlarıyla, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da Antakya Tarihi Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Uzun süren teknik çalışmalar ve katılımcı bir anlayışla hazırlanan planın askıya çıkarıldığını ifade eden İnceciköz, şu anda itirazları değerlendirme aşamasında olduklarını belirtti.

İnceciköz, 307 hektarlık planlama alanının sadece yüzde 10’luk kısmına itiraz geldiğini, bunun da planlama çalışmalarının doğru yapıldığını gösterdiğini vurguladı. “Bu yüzde 10’luk kısım için de itirazları önemsiyoruz” diyen İnceciköz, “Türkiye Tasarım Vakfı ile ortak işbirliği içerisinde yürüttüğümüz bu planlama çalışması, Hatay’ın ve Antakya’nın geleceği için hayırlı olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Antakya Hatay Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP