DOLAR 34,3473 0%
EURO 37,4689 0.2%
ALTIN 3.025,550,11
BITCOIN 2363817-0.09825%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:37

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ankaralı şeflerden yeni lezzet deneyimi: Kılıç balığından cağ kebabı
3 okunma

Ankaralı şeflerden yeni lezzet deneyimi: Kılıç balığından cağ kebabı

ABONE OL
Kasım 5, 2024 09:00
Ankaralı şeflerden yeni lezzet deneyimi: Kılıç balığından cağ kebabı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da deniz ürünlerine odaklanan bir restoran işletmecisi olan Faruk ve Mehmet Gezen kardeşler, yaratıcı mutfak becerilerini sergilemek için 75 kiloluk bir kılıç balığından cağ kebabı hazırladı.

25 yıldır mutfak sanatlarına adanmış olan Faruk ve Mehmet Gezen, müşterilerine alışılmadık lezzetler sunmak için kendi restoranlarının menüsüne yeni bir yemek eklediler. Balık künefesi, levrek şiş, simit levrek, orkinos döneri ve ahtapot döneri gibi benzersiz yemeklerle tanınan şefler, bu kez 75 kiloluk kılıç balığından geleneksel Erzurum lezzeti olan cağ kebabı hazırladılar. Yemek hazırlığı, kılıç balığının solungaçlarının ve kuyruğunun çıkarılmasıyla başladı. Ardından, tüm kılıç balığı, özel olarak tasarlanmış cağ kebabı ocaklarına yerleştirildi. Şeflerin titizlikle hazırladığı kılıç balığı cağ kebabı, daha sonra müşterilere servis edildi.

Ankaralı şeflerden yeni lezzet deneyimi: Kılıç balığından cağ kebabı

“FARKLI BİR ÇILGINLIK”

Şef Faruk Gezen, deniz ürünlerini yenilikçi bir şekilde sunarak farklı lezzetler yarattıklarını belirtti. “Son zamanlarda balık döner ve ahtapot döner yaptık. Bugün de bir başka çılgınlıkla, kılıç balığından cağ kebabı hazırlayacağız. Daha önce müşterilerimize balık simidi ve künefesi gibi sıra dışı lezzetler sunduk.” dedi.

Ankaralı şeflerden yeni lezzet deneyimi: Kılıç balığından cağ kebabı

“HEPSİNİ BİRLEŞTİRİYORUZ”

Faruk Gezen, cağ kebabının Erzurum’a özgü bir yemek olduğunu vurgulayarak, “Daha önce balıktan döner yaptık ve ‘Neden cağ kebabı olmasın?’ diye düşündük. Tepkiler oldukça ilgi çekici oldu. Sanırım insanlar şaşırtılmayı seviyor ve biz de onların beklentilerini karşılıyoruz. Aslında bizi biz yapan şey, mesleğimiz, yeteneğimiz ve sonrasında sosyal medya oldu. Sosyal medya olmasaydı, bu kadar geniş kitlelere ulaşamazdık. Sosyal medyanın gücüne inanıyoruz. Bitlisli olduğumuz için yakında balıktan büryan kebabı yapacağız. Trabzon’dan hamsili pilav, Ege’den zeytinyağlı yemekler sunuyoruz. Türkiye’nin her köşesinde kendine özgü güzellikte lezzetler var. Biz de başkent olarak, bunların hepsini bir araya getiriyoruz. Dünyada birçok şeyin ilkini biz yaptık. İlk olmak değerlidir, biz de farklı ve ilkleri gerçekleştiriyoruz. Balık döner yaparken de dünya çapında ilk olma özelliği taşıyordu.” diye konuştu.

Ankaralı şeflerden yeni lezzet deneyimi: Kılıç balığından cağ kebabı

Farklı bir şeyden ilham aldıklarını ancak taklit etmediklerini belirten Faruk Gezen, ilk kez hazırladıkları kılıç balığı cağ kebabının müşteriler tarafından beğenildiğini de ekledi.

Ankaralı şeflerden yeni lezzet deneyimi: Kılıç balığından cağ kebabıKaynak: Demirören Haber Ajansı / Umut Halavart – Yaşam Gastronomi Ankara Yaşam”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP