DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150241-0.65795%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ankara’da Uluslararası Gençler Artistik Buz Pateni Grand Prix Düzenleniyor
3 okunma

Ankara’da Uluslararası Gençler Artistik Buz Pateni Grand Prix Düzenleniyor

ABONE OL
Eylül 21, 2024 07:56
Ankara’da Uluslararası Gençler Artistik Buz Pateni Grand Prix Düzenleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Gençler Artistik Buz Pateni Grand Prix’sinin ikinci gününde heyecan dolu mücadeleler yaşandı.

Çayyolu Buz Sporları Salonu’nda, Uluslararası Paten Birliği (ISU) ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu iş birliğiyle gerçekleşen organizasyonun ikinci gününde genç buz dansı, genç çiftler ve kadınlar serbest program mücadeleleri yapıldı.

Genç buz ritim dansında Ukraynalı Iryna Pidgaina-Artem Koval zirveye çıkarak birincilik kürsüsüne oturdu. ABD’li Hana Maria Aboian-Daniil Veselukhin ikinci, Alman Darya Grimm-Michail Savitskiy ise üçüncü sırada yer aldı.

Genç çiftler serbest kategorisinde ise Kanadalı Jazmine Desrochers-Kieran Thrashe altın madalya kazandı. ABD’li Olivia Flores-Luke Wang gümüş madalya, Japon Sae Shimizu-Lucas Tsuyoshi Honda ise bronz madalyayla mücadeleyi tamamladı.

Genç kadınlar serbest programında ise Güney Koreli Yuseong Kim birincilik kürsüsüne çıktı. Japon Ami Nakai ikinci, Kazak Sofia Samodelkina ise üçüncü oldu.

Organizasyonun heyecan dolu mücadeleleri yarın devam edecek.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Burhan Kurtuluş, Ankara’da böyle önemli bir organizasyon düzenlemenin mutluluğunu dile getirdi. 36 ülkeden 124 sporcunun katıldığı organizasyon hakkında konuşan Kurtuluş, “Buz tesislerinin artmasıyla ülkemizin adı da buz sporlarıyla anılmaya başladı. Geçen yıl İstanbul’da gerçekleşen organizasyonu bu yıl Ankara’da düzenledik. Bu önemli organizasyonun üst üste bize verilmesi, ülkemizin tanıtımı açısından büyük bir gurur. Son derece mutluyuz.” dedi.

Etkinlikler Magazin ankara Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP