DOLAR 34,0881 -0.07%
EURO 38,2138 0.1%
ALTIN 2.872,06-0,10
BITCOIN 2139676-0.65424%
İstanbul
23°

AÇIK

05:21

SABAHA KALAN SÜRE

Ankara’da Tatlı Ustası İş Kazası Geçirdi, Sigorta Girişi Yapılmadığı İddia Edildi
17 okunma

Ankara’da Tatlı Ustası İş Kazası Geçirdi, Sigorta Girişi Yapılmadığı İddia Edildi

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:56
Ankara’da Tatlı Ustası İş Kazası Geçirdi, Sigorta Girişi Yapılmadığı İddia Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da faaliyet gösteren bir tatlı imalathanesinde çalışan İsmail Can Seçkin, iş yerinde 4 metre yüksekliğindeki bir merdivenden düşerek ağır yaralandı. Olayın 19 Ağustos’ta meydana geldiği bildiriliyor. Aile yakınları, Seçkin’in kazadan önce sigortasının olmadığını ve ancak kaza sonrasında sigorta girişinin yapıldığını iddia ediyor.

İddialara göre, Seçkin, imalathanede çalışırken düşerek başını ağır bir şekilde yaraladı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Seçkin, yoğun bakımda tedavi görüyor. Yakınları, Seçkin’in kaza öncesinde yaklaşık 4 aydır sigortasız çalıştığını ve hastaneye sevk edilmeden önce olay yerinde sigorta girişi yapılmasını bekletildiğini iddia ediyor. E-Devlet kayıtları ise Seçkin’in sigortasının 19 Ağustos’ta yapıldığını gösteriyor.

“Kardeşim çok kötü durumda. Hastaneye geldiğimde düştüğünü anlamak bile zor. Kafası çok şişmiş ve her tarafı kan revan içindeydi. Doktor, kafasında ciddi bir kırık olduğunu ve kurtulmasının çok zor olduğunu söyledi,” diye anlatıyor ağabeyi Halil İbrahim Seçkin.

“Kardeşim 8 yıldır bu imalathanede çalışıyor ve bu süre içinde defalarca sigorta giriş çıkışı yapılmış. Son olarak da 19 Ağustos’ta düştükten sonra sigorta girişini yapmışlar. 8 yıldır düzenli çalışıyor ve düştükten sonra sigortalanması çok garip,” diyor Halil İbrahim Seçkin.

Seçkin’in anne Emine Alaca, oğlunun kazaya uğradığı imalathaneye gittiğinde çalışanların kendilerine sırtlarını döndüğünü ve olay yerindeki çalışanlarla konuşmalarına izin verilmediğini söylüyor. “Bizi çember içine aldılar ve kimseyi konuşturmadılar,” diyor Alaca. “İş yerinde bulunan bir arkadaşını aradığımızda ise ‘o düştüğünde ben hiçbir şey görmedim. Sadece ambulans geldiğinde 7-8 kişi içeri girdik’ dedi,” diye ekliyor.

Seçkin’in yakınları, kaza sonrasında sigorta girişi yapıldığını ve bunun bir örtbas etme girişimi olduğunu düşünüyor. Seçkin’in tedavi masraflarını karşılamasını ve iş güvenliği önlemlerinin alınmasını istiyorlar.

İş Kazası Sigorta 3-sayfa Sağlık Güncel ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP