DOLAR 34,2632 0.42%
EURO 37,2355 0.46%
ALTIN 2.987,091,12
BITCOIN 23198321.1545%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

15:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ankara’da Siyasi Parti Genel Merkezine Uyuşturucu Operasyonu
3 okunma

Ankara’da Siyasi Parti Genel Merkezine Uyuşturucu Operasyonu

ABONE OL
Ekim 18, 2024 12:01
Ankara’da Siyasi Parti Genel Merkezine Uyuşturucu Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da bir siyasi parti genel merkezinde yapılan operasyonda, uyuşturucu kullandıkları tespit edilen 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin uyuşturucu ticareti yaptığı belirlendi.

Yenimahalle ilçesinde bulunan Milli Beraberlik Partisi genel merkezinden gelen yüksek sesler ve kavga şikayetleri üzerine polis, parti genel merkezini teknik takibe aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda genel merkezde uyuşturucu madde kullanımı ve satışı gerçekleştiği ortaya çıktı. Gerekli izinlerin alınmasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden M.G.’nin parti üyesi olduğu ve yanında bulunan B.Y. ile birlikte genel merkez binasında uyuşturucu temin ettiği tespit edildi. B.Y.’nin üzerinde satışa hazır halde paketlenmiş çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Uyuşturucu kullandıkları için gözaltına alınan 5 kişi, ifadelerinde M.G. ve B.Y.’nin kendilerine uyuşturucu temin ettiğini ve parti binasında uyuşturucu kullanmaları için yer sağladığını iddia etti. Şüpheliler ayrıca M.G.’nin parası olmayan kişilere uyuşturucu karşılığında “eşcinsel ilişki” teklif ettiğini öne sürdü.

“İyi gizlendiler ama narkotik polisleri onları yakaladı.”

Mahallesinde uyuşturucu satışı ve kullanımının yaygın olduğunu belirten Demetlale Mahallesi Muhtarı Ebru Mert, bu durumu düzeltmek için mücadele ettiklerini söyledi. “Mahallemiz bu konuda biraz sıkıntılı. Madde satıcıları ve madde kullananların fazla olduğu bir mahalle. Polis mümkün olduğunca müdahil oluyor, biz de elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması ve ihbarda bulunmaları gerek. Anladığım kadarıyla vatandaşlar yanlış yerlere başvurmuşlar. Emniyetin ‘UYUMA’ diye bir uygulaması var, isim de gizleyebiliyorlar, ihbarlar da gizli oluyor ve hemen müdahil oluyorlar. Ben de bu uygulamayı kullanıyorum. Parti genel merkezinde yapılan aramaya katıldım. Daha önce bir bilgi gelmemişti, sanırım iyi gizlendiler ama narkotik polisleri onları yakaladı.” dedi.

Siyasi partinin genel merkezinin bulunduğu apartmanın sakinlerinden Gülper Güneyli, parti üyelerinin kendilerini rahatsız ettiğini, gürültü yaptıklarını ve şikayetçi olduklarını söyledi. Güneyli, akşam saatlerinde mahalledeki gençlerin sıklıkla apartmana girmek için zillerini çaldığını ve partinin bulunduğu daireye gittiklerini anlattı.

“Narkotik şubeden Allah bin kere razı olsun.”

Siyasi parti genel merkezinden gelen yüksek sesler üzerine şikayet ettiklerinde kendilerine küfür edildiğini söyleyen Songül Karaca, “Narkotik şubeden Allah bin kere razı olsun. İnanın dün sevincimden ağladım. O kadar rahatsız oluyorduk ki anlatamam. Korktuğum için torunumu aşağı inip kendim çıkartıyordum. Kendi canımızdan korkuyorduk. Kadın ve madde, her şey vardı. Biz sonradan fark ettik. Biz parti diye iyi kişiler sandık, ne bilelim. 13-14 yaşındaki genç çocuklar oradan para aldılar, para sayarak çıktılar, sonra koşarak giderken gördüm.” dedi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. – ANKARA

Yerel Haberler Yenimahalle Uyuşturucu Güvenlik Politika 3-sayfa ankara Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.