DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21525440.29999%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ankara’da maymun çiçeği vakası mı görüldü? Yetkililerden ilk açıklama geldi
15 okunma

Ankara’da maymun çiçeği vakası mı görüldü? Yetkililerden ilk açıklama geldi

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 09:43
Ankara’da maymun çiçeği vakası mı görüldü? Yetkililerden ilk açıklama geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da maymun çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alınan hastalar olduğu iddiaları üzerine, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yayınladı. Açıklamada, bu iddiaların gerçek dışı olduğu vurgulandı.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara’daki hiçbir sağlık kuruluşunda maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesiyle karantinaya alınmış bir hasta bulunmadığı belirtildi. Bu tür iddiaların, halk arasında gereksiz bir panik yaratmayı amaçlayan asılsız bilgiler olduğu ifade edildi.

“RESMİ AÇIKLAMALARA DİKKAT EDİLMELİ”

Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili tüm bilgiler, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlık birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Halkın doğru bilgilere ulaşması için gerekli adımlar atılıyor. Vatandaşların, bu tür söylentilere itibar etmeden resmi açıklamaları dikkate almaları önem taşıyor.

Ankara'da maymun çiçeği vakası mı görüldü? Yetkililerden ilk açıklama geldiSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu

BAKAN MEMİŞOĞLU: SALGIN TEHLİKESİ YOK

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün Türkiye’de şu ana kadar görülmediğini belirtti. Bakan Memişoğlu, “Hastanelere başvuran insanlarımız olsa da, bugüne kadar maymun çiçeği teşhisi konmadı. Eğer böyle bir vaka olursa, kamuoyu bilgilendirilecek ve izolasyon dahil gerekli önlemler alınacaktır. Korkuya ve paniğe gerek yok. Tedbir ve planlamalarımız devam ediyor. Tek tük vaka görülebilir, ancak salgın riski bulunmuyor. Şu anda ekstra bir tedbire ihtiyaç duyulmuyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP