DOLAR 34,0679 -0.1%
EURO 38,1693 0.02%
ALTIN 2.881,570,24
BITCOIN 21798041.33718%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ankara’da Kadın Futboluna Destek Amacıyla Ödül Töreni Düzenlendi
11 okunma

Ankara’da Kadın Futboluna Destek Amacıyla Ödül Töreni Düzenlendi

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 07:58
Ankara’da Kadın Futboluna Destek Amacıyla Ödül Töreni Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da, Kadın Futbol Derneği (KAFUDER) tarafından düzenlenen Kristal Ayaklar Ödül Töreni, kadın futboluna olan desteği bir kez daha gözler önüne serdi. Törende, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın futboluna ve genç kızların meslek edinmelerine destek olacak önemli açıklamalarda bulundu.

Tören, CerModern’de renkli bir atmosferde gerçekleşti. Göktaş’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de törene katıldı.

KAFUDER, kadın futbolunun gelişmesini sağlamak amacıyla bu ödül törenini düzenledi. Sunuculuğunu Hande Fırat, Melih Gümüşbıçak ve İlknur Özzengin’in yaptığı törende, 16 takımın katılacağı yeni sezonun önemi vurgulandı ve kadın futbolunun görünürlüğünü artırmak için 15 dalda ödül verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, kadın futbolcuların başarısıyla gurur duyduğunu ve azimleriyle herkese ilham verdiklerini dile getirdi. “Bu ödül töreninin, sporu daha fazla kadın için ulaşılabilir kılmasını temenni ediyorum,” dedi.

Bakan Göktaş, kadınların hayatın her alanında daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayarak, yeni bir protokol imzalayacaklarını duyurdu. “Yarın Bakanlık olarak Ankara Organize Sanayi Bölgesi İstihdam Ofisi ile protokol imzalıyoruz. Bu protokolle Ankara’daki üniversitelerin meslek yüksekokulu ve mühendislik fakültelerinde eğitim gören kız öğrencilerin meslek edinmelerine destek olacağız. Böylece kadınların ve genç kızlarımızın mesleki niteliklerini geliştirmelerine destek olacak, istihdamın artırılmasını sağlayacağız,” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Türk futbolunda, özellikle de kadın futbolunda büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirterek, Türkiye Futbol Federasyonunun yatırımlarına değindi. “UEFA’nın özellikle kadın futbolunun gelişmesi noktasında yatırımları ve planlamaları var. Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın sporun içerisinden gelmesi çok önemli bir ayrıntı bizim için. Sporun her türlüsüne destek veriyor. Biz şuna inanıyoruz; kadın gülerse dünya güler. Hep beraber gülelim eğlenelim. Gençleri, kızlarımızı kucaklayalım, aileleri kucaklayalım, onlara destek olalım. Spor iyileştirir, spor evrensel bir değer. Biz Türk sporunun gelişmesini istiyoruz. Bu yüzden de hep beraber çalışmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı. – ANKARA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Organize Sanayi Bölgesi Mahinur Özdemir Göktaş Futbol ankara Spor OSB Politika Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP