DOLAR 34,1049 0.25%
EURO 38,1214 0.14%
ALTIN 2.875,911,66
BITCOIN 2139740-1.18124%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

20:32

YATSIYA KALAN SÜRE

Ankara’da Kadın Futbolu İçin Ödül Töreni Düzenlenecek
14 okunma

Ankara’da Kadın Futbolu İçin Ödül Töreni Düzenlenecek

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 07:56
Ankara’da Kadın Futbolu İçin Ödül Töreni Düzenlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da düzenlenecek olan “Kristal Ayaklar Ödül Töreni”, kadın futboluna dikkat çekmek ve kız çocuklarının bu alanda karşılaştıkları zorlukları gözler önüne sermek amacıyla gerçekleştirilecek.

Kadın Futbolcular Derneği’nin açıklamasına göre, gazeteci Hande Fırat’ın öncülüğünde düzenlenen bu tören, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 2023-2024 sezonunu kutlayacak ve ligin görünürlüğünü artırmayı hedefliyor. 16 takımın yer aldığı bu sezon, kadın futbolunun gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak.

CerModern’de 19 Ağustos Pazartesi günü gerçekleşecek olan tören, birçok kategoride ödüller sunacak. “Yılın Futbolcusu”, “Yılın Umut Vaat Eden Genç Futbolcusu”, “Yılın Orta Saha Oyuncusu”, “Yılın Gol Kraliçesi”, “Yılın Fair Play Ödülü”, “Yılın Takımı”, “Yılın Gazetecisi Yorumcusu/Yazarı”, “Yılın Kadın Futbol Gönüllüsü”, “Yılın Kalecisi”, “Yılın Defans Oyuncusu”, “Yılın Teknik Direktörü”, “Yılın Alt Yapı Kulübü”, “Yılın Kadın Hakemi”, “Yılın Yöneticisi” ve “Yılın Kadın Futbol Yatırımcısı/Sponsoru” gibi kategoriler, kadın futbolunun farklı yönlerini vurgulayacak.

Törenin onur konuklarından biri, Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı’nın hem teknik direktörü hem de oyuncusu olan Cemile Timur olacak. Ayrıca, Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’nın oyuncuları da törende yer alacak.

Ağrı ve Hakkari’deki kadın futbolcuların yaşamlarını değerlendiren Ağrı Valisi Mustafa Koç, kız çocuklarının diğer gençlere örnek olduğunu ve elde ettikleri başarılardan dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteklediği proje kapsamında futbola başlayan kadın sporcular, kendi deneyimlerini paylaştılar. Ödüle aday gösterilen Ağrı Spor Kulübü kadın futbolcularından Güven Bulut, hem ailesine destek olmak hem de futbola devam etmek için zorlu koşullar altında mücadele ettiğini anlattı.

Ağrı’da spor lisesinde okuyan kadın futbolculardan Reyhan Kahraman, babasının desteği olmasa futbola devam edemeyeceğini dile getirdi. Babası Ömer Kahraman ise kızını desteklediğini ve eğitim hayatında da yanında olduğunu belirtti.

Ağrılı kadın futbolculardan Selin Kuş, hem çalışıp hem de futbol oynayarak daha iyi yerlere gelmeyi hedeflediğini söyledi.

Hakkarigücü Teknik Direktörü ve oyuncusu Cemile Timur, 19 yaşında Hakkari’de bir kadın futbol takımı kurma kararı alarak kız çocuklarına bir gelecek sunmayı hedeflediğini ifade etti.

Hakkarigücü kadın futbolcularından Hasret Tunç, ailesi ve hocalarının desteğiyle futbolda öz güven kazandığını belirtti. Hasret’in babası Salih Tunç da hocalara olan güvenini dile getirdi.

Futbolculardan Hatice Yaşar, toplumdaki algıları kırmak için çaba gösterdiklerini vurguladı. Özlem Akkaya ise başlangıçta annesinin karşı çıktığını, ancak Cemile Timur’un aileleriyle görüşerek ikna etmesiyle futbola başladığını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

ankara Futbol Spor Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP