DOLAR 34,1126 0.27%
EURO 38,1044 0.11%
ALTIN 2.867,031,35
BITCOIN 21678551.91681%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ankara’da İnşaat Kazası: Bilirkişi Raporu Tamamlandı
2 okunma

Ankara’da İnşaat Kazası: Bilirkişi Raporu Tamamlandı

ABONE OL
Eylül 20, 2024 09:56
Ankara’da İnşaat Kazası: Bilirkişi Raporu Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da bir inşaat alanında meydana gelen trajik kaza sonucunda üç işçi hayatını kaybetti. Volkan (34), Çetin Buru (39) ve Mertcan Buru (27) kardeşler ve kuzenler, iskelenin çökmesi sonucu düşerek hayatlarını kaybettiler. Bilirkişi raporunda iskelenin sağlam olmadığı ve işçilerin güvenlik önlemleri olmadan çalıştığı belirtildi.

2 Ağustos tarihinde Sincan ilçesi Törekent Mahallesi’nde bulunan 15 katlı bir inşaatta dış cephe boyası yapan işçiler, iskelenin 13’üncü kattan çökmesi sonucu hayatlarını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 6 kişi arasında iş güvenliği uzmanı, firma yetkilisi ve şantiye şefi bulunuyordu. Bu kişilerden H.Ç. ve L.F., “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bilirkişi raporunda, iskelenin düşmesinin sebebi olarak platform üzerinde taşınan ağır malzemeler, iskelenin taşıma kapasitesini belirten bir işaret veya levhanın bulunmaması, platformun ahşap malzemelerle güçlendirilmesi, korkulukların eksikliği, yatay veya dikey yaşam hatlarının bulunmaması ve işçilerin emniyet kemeri kullanmaması gösterildi. Raporda ayrıca, iskele üzerindeki ahşap kalıp malzemeleri ve eklemelerin platformun sağlam kısmına da yapılmış olduğunun altı çizildi.

Bilirkişi heyeti, raporunda işçi sayısına göre yeterli sayıda dikey yaşam hattı oluşturulmadığını, çalışanlara tam vücut kemer sistemi verilmediğini ve iskelenin kullanıma elverişli olmadığını belirtti. Rapor ayrıca kazanın kaçınılmaz olmadığını ve inşaatı yapan firmanın sahibi L.F. ile taşeron firmanın sahibi H.Ç.’nin görevlerini yerine getirmemelerinin kazanın temel etkeni olduğunu, şantiye şefinin de aralarında bulunduğu 4 kişinin görevlerini yerine getirmemelerinin ise yan etken olduğunu vurguladı.

Kazadan kurtulan işçilerden E.B.’nin ifadesinde iskelenin 5 gün önce de eğildiğini ve olayın gerçekleştiği gün sorumlular tarafından “tadilatı yapılmış” denilerek çalışmaya devam edildiği belirtildi. E.B., kazada emniyet kemer sistemi ve güvenlik halatı kullanılmadığını da ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İnşaat Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.