DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2117161-0.66428%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Ankara’da Huzurevi Sakinleri Nostaljik Vosvoslarla Yaza Veda Etkinliği Düzenledi
4 okunma

Ankara’da Huzurevi Sakinleri Nostaljik Vosvoslarla Yaza Veda Etkinliği Düzenledi

ABONE OL
Ekim 6, 2024 07:57
Ankara’da Huzurevi Sakinleri Nostaljik Vosvoslarla Yaza Veda Etkinliği Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da düzenlenen “Yaza Veda” etkinliği, huzurevi sakinlerine unutulmaz bir gün yaşattı. Yaşlılar, nostaljik Vosvos araçlarla şehrin sokaklarında keyifli bir tur attı. Etkinlikte gerçekleştirilen müzik konseri ise yaşlı bireylerin gönüllerince eğlenmesini sağladı.

MİA Yaşam Merkezi, “Vos-Dostlar’la Yaza Veda” etkinliğiyle sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi ve farklı yaş gruplarını bir araya getirmeyi amaçladı. Dünya Yaşlılar Günü haftası kapsamında düzenlenen etkinlik, Incek’teki kampüste gerçekleşti. Nostaljik bir atmosferde, farklı kuşaklar bir araya gelerek keyifli anlar yaşadı. Müzisyen Figen Genç’in canlı performansıyla renklenen etkinlikte, yaşlı bireyler şarkılara eşlik etti. Daha sonra, Vosvos araçlar konvoy eşliğinde yaşlı ve engelli bireyleri şehir turuna çıkardı.

Sağlık Direktörü Hatice Dağlı Yağıcı, MİA Yaşam Merkezi’nin üç kuşağı bir araya getirmeyi hedeflediğini belirtti: “Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle, Vos Dostların katılımıyla yaza veda etkinliği düzenledik. Bugün, günü anlamına uygun bir şekilde, onları nostaljik araçlarla bir gezi turuna çıkaracağız.” dedi.

Psikolog Kübra Şahin, Yaza Veda etkinliğine yoğun ilgi olduğunu ifade etti: “Sadece yaşlı bireylerimiz değil, dede torun ilişkisini bir arada olduğu bir etkinlik olsun istedik. Etkinliğimizde engelli ve yaşlı bireylerimiz de yer alıyor.” diye konuştu.

Huzurevi sakinlerinden Nursel Buyurgan, “Arkadaşlarla geç saatlere kadar oturup sohbet ediyoruz. Benim önceden Vosvos aracım vardı. Vosvos aracımı çok seviyordum. Üstü açık aracım vardı. Eşimi kaybettim, burada arkadaşlarımla kalıyorum. İyiyim, felç rahatsızlığım yok ama denge problemim olduğu için kalıyorum. Tavsiye ediyorum, gelsinler buraya, idarecilerimiz çok iyi.” dedi.

Huzurevi sakinlerinden Necla Ersöz, “Burada günlerim harika geçiyor. O kadar çok sevgilerini katarak bizi kucaklıyorlar ki. Ben daha evvel de kaldım huzur evlerinde, ama böyle sevgi yumağı içinde olmadım. Herkes kendi halindeydi. Burada adeta mutlu olalım diye çırpınıyorlar. Artık 95 yaşındayım, bir ayağım çukurda, birazcık daha buranın keyfini yaşayım. İki çocuğum var. Onlar da beni burada mutlu gördükçe çok memnun oluyorlar. Anneleri son günlerini rahat geçirsin istiyorlar.” dedi.

– ANKARA

Güncel ankara Yerel Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP