Ankara’da halk sağlığını tehdit eden koşullarda süt ürünleri üretimi yapan bir işletmeye düzenlenen operasyonda, 8 ton 300 kilogram gıda ürünü ele geçirildi. İşletme, 131 bin lira idari para cezası uygulanarak kapatıldı.
İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hijyen kurallarına uymayan ve halk sağlığını tehlikeye atan bir süt ürünleri üretim tesisine operasyon düzenledi. Çevre, Doğa ve Hayvanları koruma ekipleri tarafından yapılan incelemede, M.C.E. isimli işletmenin gıda ve hijyen standartlarına uymayan bir ortamda süt ve süt ürünleri ürettiği tespit edildi.
Yapılan araştırmalar sonucunda, işletmenin üretilen ürünler için etiket ve ambalaj kullanmadığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gerekli izin ve lisansları almadan üretim yaptığı ortaya çıktı. İşletmede ele geçirilen ürünler arasında 3 ton bozuk peynir, 2 bin litre süt, 1 ton bitkisel susuz yağ, 150 kilogram ceviz, 100 kilogram yoğurt, 400 kilogram çeçil peynir, 150 kilogram çörek otlu tulum peynir, 1200 kilogram süzme yoğurt, 300 kilogram süt tozu ve nişastası bulunuyordu. Toplamda 8 bin 300 kilogram gıda ürünü ele geçirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından işletmeye 131 bin lira idari para cezası uygulandı ve iş yeri kapatıldı.
Haber: ANKARA,
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
”
GÜNDEM
14 saat önceGÜNDEM
15 saat önceGENEL
15 saat önceGENEL
18 saat önceGENEL
18 saat önceGENEL
18 saat önceGENEL
18 saat önceGüvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.