Ankara’da halk sağlığını tehdit eden hijyen kurallarına uymayan bir süt ürünleri işletmesinde, yetkililer tarafından yapılan operasyonda 8 ton 300 kilogram gıda ürünü ele geçirildi. İşletme, 131 bin TL idari para cezası uygulanarak mühürlendi.
İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dün hijyen standartlarına uyulmayan ve halk sağlığını riske atan bir süt ürünleri üretim tesisinde operasyon gerçekleştirdi. Çevre, Doğa ve Hayvanları koruma ekipleri, M.C.E.’ye ait tesiste yapılan incelemede, gıda ve hijyen koşullarına uygun olmayan bir ortamda süt ve süt ürünleri üretimi yapıldığını tespit etti.
Araştırma sonucunda, üretilen ürünlerin etiket ve ambalajlarının bulunmadığı ve işletmenin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gerekli izin ve lisansları almadan faaliyet gösterdiği belirlendi. İş yerinde yapılan aramada, 3 ton bozuk peynir, 2 bin litre süt, 1 ton bitkisel yağ, 150 kg ceviz, 100 kg yoğurt, 400 kg çeçil peynir, 150 kg çörek otlu tulum peynir, 1200 kg süzme yoğurt, 300 kg süt tozu ve nişastası olmak üzere toplam 8 ton 300 kilogram gıda ürünü ele geçirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü, işletmeye 131 bin TL idari para cezası uygulayarak iş yerini mühürledi.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
”
GÜNDEM
8 saat önceGÜNDEM
9 saat önceGENEL
10 saat önceGENEL
13 saat önceGENEL
13 saat önceGENEL
13 saat önceGENEL
13 saat önce