Ankara İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hijyen kurallarına uymayan ve halk sağlığını tehdit eden bir süt ürünleri üretim işletmesine operasyon düzenledi. Yetkililer, işletmede tonlarca bozuk ürün ele geçirdi ve 131 bin TL idari para cezası keserek iş yerini mühürledi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ekiplerinin yaptığı araştırmada, M.C.E. isimli bir şahsın maddi çıkar sağlamak amacıyla, gıda ve hijyen standartlarına uygun olmayan bir ortamda süt ve süt ürünleri ürettiği tespit edildi. İşletmede yapılan incelemede, üretilen ürünlerin etiket ve ambalajlarının eksik olduğu ve işletmenin Tarım ve Orman Bakanlığından gerekli izin ve lisansları almadan faaliyet gösterdiği belirlendi.
Jandarmanın 12 Eylül’de gerçekleştirdiği operasyonda, M.C.E.’ye ait iş yerinde 3 bin kg bozuk peynir, 2 bin litre süt, bin kg bitkisel susuz yağ, 150 kg ceviz, 100 kg yoğurt, 400 kg çeçil peynir, 150 kg çörek otlu tulum peynir, bin 200 kg süzme yoğurt, 300 kg süt tozu ve nişastası olmak üzere toplam 8 bin 300 kg ürün ele geçirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü, işletmeye 131 bin TL idari para cezası keserek iş yerini mühürledi.
GÜNDEM
6 saat önceGÜNDEM
7 saat önceGENEL
7 saat önceGENEL
10 saat önceGENEL
10 saat önceGENEL
10 saat önceGENEL
10 saat önce