DOLAR 34,1101 0.06%
EURO 37,9966 0.24%
ALTIN 2.817,600,06
BITCOIN 20621563.25258%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ankara’da Hastanede Unutulan Gazlı Bez Skandalı
45 okunma

Ankara’da Hastanede Unutulan Gazlı Bez Skandalı

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 07:45
Ankara’da Hastanede Unutulan Gazlı Bez Skandalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Ankara’da yaşanan bir kavgada bıçaklanan 19 yaşındaki Yunus Emre Özdemir, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ince bağırsak ameliyatından sonra taburcu edildi. Ancak, taburcu edilmesinden yaklaşık dört ay sonra Özdemir’in bağırsaklarında şiddetli ağrılar başladı. 6 ay boyunca basur olduğunu düşünerek ağrılarıyla mücadele eden Özdemir, ağrıların artması üzerine 8 Ağustos’ta Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tekrar başvurdu.

Yapılan tetkikler sonucunda Özdemir’in bağırsaklarında havlu büyüklüğünde bir gazlı bez bulunduğu tespit edildi. İlk ameliyat sırasında Özdemir’in karnında gazlı bez unutulduğu ve bu bezin 10 ay boyunca vücudunda kaldığı ortaya çıktı. Ameliyatla çıkarılan gazlı bez sonrasında Özdemir’in tedavisine devam ediliyor.

Olayla ilgili olarak Özdemir’in annesi Hanım Özdemir, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Sağlık Bakanlığı’na da başvuruda bulundu. Sağlık Bakanlığı, konu hakkında hastane tarafından idari bir inceleme başlatıldığını bildirdi.

Hastane odasında açıklama yapan Özdemir, “Bağırsağımı tekrar ameliyatla aldılar ve şu an bir torba takılı. Bu torba 6 ay boyunca takılı kalacakmış. Hastaneyi şikayet edip tüm haklarımı kullanmayı düşünüyorum. Elektrik işiyle uğraşıyordum ve yeni işe başlamıştım, ancak bu olaydan sonra tekrar ameliyat olmak zorunda kaldım.” dedi.

‘AMELİYATA ALININCA GAZLI BEZ ORTAYA ÇIKTI’

Hanım Özdemir, “Oğlum lavaboda fenalaştı ve ‘Anne bir bakar mısın?’ dedi. Bakınca bez olduğunu fark ettim. Hemen hastaneye götürdük ve ameliyata alındı. Ameliyat sırasında gazlı bez olduğu ortaya çıktı. Oğlumun sosyal hayatı tamamen bitti. Savcılığa, Sağlık Bakanlığı’na, CİMER’e şikayet ettim. 10 ay boyunca gazlı bezi taşıdı. Şu an sürekli ateşi çıkıyor ve torbadan rahatsız oluyor. Enfeksiyon kapıyor, kan değerleri yükseliyor. Hastane ve hastane personelinden, doktordan şikayetçiyim.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı İnceleme Ameliyat Ankara Güvenlik Hukuk Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP