DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21336500.84174%
İstanbul
28°

AÇIK

16:11

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ankara’da Gazze Halkına Destek İçin Karikatür Sergisi Açıldı
7 okunma

Ankara’da Gazze Halkına Destek İçin Karikatür Sergisi Açıldı

ABONE OL
Ekim 5, 2024 07:48
Ankara’da Gazze Halkına Destek İçin Karikatür Sergisi Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da, İran’ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı tarafından Gazze halkına destek amacıyla düzenlenen “Kanser Hücresi” adlı karikatür sergisi açıldı.

Açılışa Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, İran’ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Seyit Kasım Nazımi, İranlı karikatürist Mesud Shojai Tabatabai, yabancı misyon temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Özarslan, konuşmasında İran’ın Türkiye için önemine değinerek, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını insanlık tarihine kara bir leke olarak niteledi. Binlerce masum sivilin ölümüne ve yaralanmasına neden olan bu saldırıların uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurgulayan Özarslan, en büyük mağdurların kadınlar ve çocuklar olduğunu belirtti.

Özarslan, İsrail’in orantısız güç kullanmasının Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olduğunu ve işgal altındaki topraklara yapılan ihlallerin açık bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bu durumun sadece Filistin halkının değil, tüm insanların vicdanını yaraladığını kaydeden Özarslan, insan hakları ve uluslararası hukuk çerçevesinde adaletin sağlanması ve bölgede kalıcı bir barışın inşa edilmesinin zorunlu olduğuna vurgu yaptı. Özarslan, gelecek pazar günü düzenlenecek Gazze Yürüyüşüne tüm halkı davet etti.

Müsteşar Nazımi ise sanatın hakikatin dili olduğunu ve sanatçının her durumda sanatın ve hakikatin dilini kullanması gerektiğini söyledi. Karikatür sanatının her yerde mevcut durumu eleştiren bir sanat olduğunu ifade eden Nazımi, İsrail’in cinayetlerini dünyaya göstermenin ve ifşa etmenin her sanatçının görevi olduğunu belirtti. Nazımi, Tabatabai’nin geçmişte “ırkçı ve soykırımcı” kesimlerin tehditlerine maruz kaldığını hatırlattı.

2025’in İran-Türkiye Kültür Yılı olduğunu belirten Nazımi, Keçiören Belediye Başkanlığına sergiye sağladıkları destekler nedeniyle teşekkür etti.

Karikatürist Tabatabai, Türkiye’deki karikatür sanatçılarıyla uzun yıllardır ilişkisi olduğunu ve bağlarının devam ettiğini söyledi. Son aylarda İsrail’in olimpiyatlara katılımıyla ilgili boykot adı altında düzenlenen bir karikatür yarışmasında İran’dan sonra en çok katılımcının Türkiye’den olduğunu belirtti.

Tabatabai, Gazze’deki soykırımda son bir yılda 40 binden fazla insanın öldüğünü ifade ederek, sergideki eserlerinde İsrail’in son bir yıldaki cinayetleri üzerine çalıştığını belirtti.

Sergi, 6 Ekim saat 20.00’a kadar Estergon Kalesi’nde ziyarete açık olacak.

Uluslararası İlişkiler İnsan Hakları Kültür Sanat Politika Güncel ankara İsrail Kültür Sanat Gazze İran

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.