DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2147309-0.07345%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ankara’da Başıboş Köpeklerin Saldırısına Uğrayan 5 Yaşındaki Kız Tedavi Altına Alındı
12 okunma

Ankara’da Başıboş Köpeklerin Saldırısına Uğrayan 5 Yaşındaki Kız Tedavi Altına Alındı

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 07:45
Ankara’da Başıboş Köpeklerin Saldırısına Uğrayan 5 Yaşındaki Kız Tedavi Altına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, 5 yaşındaki bir kız çocuğu sokakta arkadaşlarıyla oynarken başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Küçük kız, köpeklerin saldırısı sonucu çeşitli yerlerinden ısırık yaraları alarak tedavi altına alındı.

Olay, Gölbaşı ilçesi Şafak Mahallesi’nde meydana geldi. Oturduğu apartmanın önünde arkadaşlarıyla oyun oynayan Elif Yıldırım adındaki 5 yaşındaki kız, sokakta dolaşan başıboş köpeklerin hedefi oldu. Köpekler küçük kızı ayağından sürükleyerek ısırdı. Neyse ki, yoldan geçen bir vatandaş köpeklerin saldırısını fark ederek müdahale etti. Olayı evlerinin balkonundan gören kızın anneannesi Döndü Yıldırım da aşağı inerek yardım için koştu. Kanlar içinde kalan küçük kız, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Kızın sırtında ve karın bölgesinde ısırık izleri olduğu belirtildi ve tedavisi devam ediyor.

“Dünya başıma yıkıldı” diye konuşan baba Cengiz Yıldırım, İHA muhabirine yaşadığı korkuyu ve endişeyi dile getirdi. “Olayı duyduğumda inanamadım, elim ayağım birbirine dolandı. Şu an kızım yoğun bakımda, sürekli kontrol altında. Köpeklerin toplatılmasını istiyorum. Bu olay benim çocuğuma oldu ama başkasının çocuğuna da olabilirdi. Daha önce de burada başkasının çocuğuna saldırdıklarını gördük” dedi.

Anneanne Döndü Yıldırım, “Çocuklar oynuyordu ve altı yedi tane köpek birden saldırdı. Çocuğu ayağından sürükleyerek götürdüler. İyi ki yoldan geçen bir adam köpekleri kovalayarak çocuğumu kurtardı. Çocuk geldiğinde titriyordu ve konuşamıyordu. Elini yüzünü yıkadık ve ambulansla hastaneye götürdük. Köpekler toplanmalı, uyutulmalı, ne yapılıyorsa yapılsın. Kızım hala konuşamıyor, psikolog ve profesör gelmesini bekliyoruz. Duruma göre taburcu edeceğiz” dedi.

Minik kızın arkadaşı Fatma Tülay, yaşadıklarını anlatırken, “Arkadaşlarımla oyun oynuyorduk ve birden havlama sesleri geldi. Hemen balkona koştuk ve Elif’in köpekler tarafından saldırıya uğradığını gördük. Annem aşağı indi ve ambulans çağırdılar. Çok üzüldük ve özledik onu. Köpeklerin toplanmasını ve bir daha da sokakta görünmemesini istiyoruz” dedi.

Aynı sokakta engelli bir komşusu da başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan Mehtap Bektaş, “Engelli ablamız burada yürüyüş yapıyor. Beynine pıhtı attığı için mecbur yürümek zorunda. Köpekler onu yere yıktı. Kadıncağız çok korktu, şimdi sokaktan çıkamaz oldu. Çocuklar mağdur, bunları toplasınlar” dedi.

Şafak Mahallesi’nin 20 yıllık muhtarı Bayram Özkan ise, “Biz de hayvanseveriz ancak halk tedirgin. Çocuklar okula gidemiyor, yaşlılar sabah namazına gidemiyor, kadınlar hastaneye gidemiyor. Köpekler her hafta 3 ila 4 kişiyi saldırıya uğratıyor. Köpek sorunu bizim başımıza bela oldu. Köpek hakları, insan haklarını geçti. Bunların kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

3-sayfa Gölbaşı ankara Hayvan Hakları 3.Sayfa Sağlık Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP