DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2153784-0.5005%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ankara ve Bolu’da Orman Yangınları Söndürüldü
17 okunma

Ankara ve Bolu’da Orman Yangınları Söndürüldü

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 10:56
Ankara ve Bolu’da Orman Yangınları Söndürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Kızılcahamam ile Bolu’nun Gerede ilçelerinde çıkan orman yangınları, söndürülmesinin ardından gerçek boyutunu gün yüzüne çıkardı.

Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Köyü’nde başlayan yangın, hızla yayılarak Bolu’nun Gerede ilçesine bağlı Demirler köyüne ulaşmıştı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, orman yangınıyla mücadele ekipleri ve araçlar sevk edilmişti.

Orman Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait helikopterler de yangına müdahalede bulunmuştu. Yaklaşık 36 saat süren yoğun mücadele sonucunda yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, itfaiye ekipleri de olası yeni yangınlara karşı bölgede nöbet tutuyor.

“Böyle bir felaket görmedim”

Demirler Köyü sakinlerinden Mustafa Çelik, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Büyük bir felaket yaşadık. Köyümüzde can ve mal kaybı yok. Ancak yaylamız ve köyümüz kül oldu. Yayladaki evimiz yandı. 85 yaşındayım, hayatımda böyle büyük bir felaket görmedim. Bu durum Allah’tan bir ibret ve derstir. Milletimize geçmiş olsun” dedi.

“İşçiler söndüremeyince kaçmışlar”

Aynı köyde yaşayan Bedir Çoşkun ise, “SEDAŞ’tan gelen işçiler, dağlardaki eski elektrik direklerini değiştirirken kaynak kullanımı sırasında yangın çıkmış. İşçiler söndüremeyince kaçmışlar. Her zaman kuzeyden esen rüzgar, bu sefer tersine güneyden esti. AFAD ve itfaiye ekipleri hemen geldi ancak dağlara ulaşamadılar. Yangın, köyü çevreleyen bir hilal ay gibi yayıldı” ifadelerini kullandı. – ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kızılcahamam 3-sayfa Gerede ankara Dünya Bolu 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP