DOLAR 34,2489 0%
EURO 37,5885 -0.15%
ALTIN 2.885,60-0,03
BITCOIN 2126555-0.73605%
İstanbul
22°

AÇIK

16:06

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ankara Üniversitesi’nde Kadın Cinayetlerine Protesto
8 okunma

Ankara Üniversitesi’nde Kadın Cinayetlerine Protesto

ABONE OL
Ekim 9, 2024 08:56
Ankara Üniversitesi’nde Kadın Cinayetlerine Protesto
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Ankara Üniversitesi öğrencileri, İstanbul’daki kadın cinayetlerini protesto etmek için yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada, devletin kadın cinayetlerine karşı önleyici ve caydırıcı adımlar atmadığı, bu durumu görmezden geldiği vurgulandı.

Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü’nde bir araya gelen gençlik örgütleri ve kadın toplulukları, İstanbul’da artan kadın cinayetleri ve tacizlerine karşı tepkilerini dile getirdi. Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada, öğrenciler adına şu ifadeler kullanıldı:

” İktidar, kadınları yasalarıyla susturmaya çalışmaktadır ”

“4 Ekim günü fail Semih Çelik tarafından, yarım saat arayla katledilen İkbal Uzuner ve Ayşegül Halil için buradayız. Kadınlar katledilirken devlet, önleyici tedbirler almak yerine şiddetten korunmak isteyen, sokakta güvensizliğe maruz kalan kadınların isyanını görmezden gelmektedir. AKP iktidarı, failleri korurken, rejime karşı çıkan kadınları yasalarla, kolluk kuvvetleriyle susturmaya çalışmaktadır.

” Devlet, sosyal medyadan gelen tepkilere göre hareket etmektedir ”

Devlet, şiddet gören kadınların sesini duymamakta; yargı ve kolluk kuvvetleri şiddet mağduru kadınların beyanlarına değil, sosyal medyada oluşan tepkilere göre hareket etmektedir. İki kadın arkadaşımız gün ortasında katledilirken, İçişleri Bakanı ve okulumuz rektörü Teknofest’te bulunuyor fakat kadın cinayetlerine son diyen öğrencilere herhangi bir destekte bulunulmuyor.

” 8 ayda 261 kadın, erkekler tarafından öldürüldü ”

2024 yılının 8 ayında 261 kadın, erkekler tarafından öldürüldü, 164 kadının ölümü ise hala şüpheli. Sadece eylül ayında 34 kadın öldürüldü. İktidarınızda Gülistan doku kayboldu, Narin katledildi, 27 Eylül’den bu yana  kayıp olan Rojin Kabaiş’ten halen ses yok. Artık Yeter!”

Ankara Üniversitesi'nde Kadın Cinayetlerine ProtestoKaynak: ANKA / Güncel

Ankara Üniversitesi İstanbul Güncel Ankara Şiddet Hukuk Kadın

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP