DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2139312-0.58572%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ankara Sanayi Odası’ndan Sanayi Devlet Destekleri Rehberi
2 okunma

Ankara Sanayi Odası’ndan Sanayi Devlet Destekleri Rehberi

ABONE OL
Eylül 22, 2024 08:56
Ankara Sanayi Odası’ndan Sanayi Devlet Destekleri Rehberi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Sanayi Odası (ASO), işletmelerin devletin sunduğu destek ve teşviklerden faydalanmasını kolaylaştırmak amacıyla “Sanayi Devlet Destekleri Rehberi”ni hazırladı. ASO Başkanı Seyit Ardıç, rehberin tüm işletmelerin bu desteklerden en etkili şekilde yararlanabilmeleri için bir kaynak niteliğinde olduğunu vurguladı.

Rehberde, farklı kurumlar tarafından ihracatçılara ve girişimcilere sunulan destekler detaylı bir şekilde inceleniyor. KOBİ’lerden büyük işletmelere kadar geniş bir yelpazeye hitap eden rehber, devletin sunduğu imkanları açık ve anlaşılır bir şekilde sunmayı amaçlıyor.

Rehber, İhracat Destekleri, Türk Eximbank Destekleri, Organize Sanayi Bölgeleri Destekleri, İstihdam Destekleri, Yatırım Teşvik Uygulamaları, TÜBİTAK Sanayi Destekleri, Yeşil Dönüşüm Destekleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Teşvikleri, Ar-Ge Destekleri ve HIT-30 Yüksek Teknoloji Teşvik Programı olmak üzere 10 ana başlık altında devlet desteklerini ele alıyor.

Rehberde, her bir desteğin kapsamı, başvuru yeri ve destek unsurları gibi pratik bilgiler de yer alıyor. Bu bilgiler, işletmelerin desteklere daha kolay erişmesini sağlamayı ve başvuru süreçlerini anlamalarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

ASO Başkanı Ardıç, rehberin, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına ve Ankara’nın güçlü sanayi altyapısının daha da güçlenmesine katkıda bulunacağını belirtti. Ankara’nın 13 Organize Sanayi Bölgesi, 153 Ar-Ge Merkezi, 37 Tasarım Merkezi ve 13 Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile güçlü bir sanayi ekosistemine sahip olduğunu vurgulayan Ardıç, bu ekosistemin ihracat rakamlarını 12 milyar dolara taşıdığını ve rehberin bu başarının daha da artırılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

ASO Başkanı Ardıç, rehberin, Türkiye’nin ekonomik büyümesini destekleyen devlet desteklerinin, işletmelerin küresel rekabet gücünü artırması ve uluslararası pazarlarda daha güçlü bir konuma gelmesi için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Rehberin, ihracat yapan veya yapmak isteyen tüm işletmelerin, KOBİ’lerin, büyük şirketlerin ve girişimcilerin bu desteklerden en üst düzeyde faydalanabilmeleri için hazırlanmış bir kaynak olduğunu ifade etti.

ASO, Sanayi Devlet Destekleri Rehberi’nin, Ankara’daki ve Türkiye genelindeki işletmelerin devlet desteklerinden en etkili şekilde faydalanabilmesi amacıyla hazırlandığını belirtti.

Ankara Sanayi Odası Ankara Sanayi Odası Teknoloji İhracat Ekonomi Güncel Rehber ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP