DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144877-0.40818%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ankara Kültür Yolu Festivali Başladı
2 okunma

Ankara Kültür Yolu Festivali Başladı

ABONE OL
Eylül 22, 2024 07:48
Ankara Kültür Yolu Festivali Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 11. durağı Ankara’da başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen festival, bu yıl 16 farklı şehirde gerçekleştiriliyor.

Başkent’te 21-29 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek festival, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Refik Anadol’un “Yeryüzü Rüyaları: Anadolu” adlı dijital sergisiyle açıldı. Aynı mekanda, yurt dışından iadesi sağlanan tarihi eserler “Kaçış Yok” sergisinde sergileniyor. Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi de katıldı.

2021 yılında başlayan ve bu yıl 4. kez düzenlenen festival, 100’den fazla mekanda 500’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak.

“Çok özel bir seçki hazırladık” diyen Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Ankara’nın başkent olması ve kültürel zenginliğinin vurgulanması için özel bir çalışma yapıldığını belirtti.

Geçen hafta ABD’den 14 eserin Türkiye’ye getirildiğini belirten Yazgı, “Hem emniyet ve jandarma birimlerimizle birlikte ele geçirilen eserlerimizi hem de yoğun çalışmalar sonucunda ülkesine döndürdüğümüz eserleri sergilemekteyiz. Burada, Milattan önce 5. yüzyıla ait Lidya kökenli bir kolye var. Manisa’dan kaçak kazıyla kaçırılan bir eser. Tabii bu eserleri getirmek kolay değil. Yurt dışında birçok eserimiz var ve bununla ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“4 şehir daha eklenecek” diyen Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, her yıl şehir sayısını artırarak devam edeceklerini ve önümüzdeki yıl 20 şehirde etkinlik düzenleneceğini belirtti.

“Bugün Ankara’da 11. durağımızdayız. Türkiye Kültür Yolu Festivali 2021 yılında başladı ve 4. yılındayız. İlk başladığı zaman bu kadar hızlı büyüyeceğini ve bu kadar geniş kitlelere yayılacağını tahmin etmiyorduk. Fakat özellikle son 2 yıldır, 2023’de 11 şehirde, bu sene 16 şehirde çok ciddi dönüşler aldık. Uluslararası Festivaller Birliği’ne de üye olmasının ardından ki çok hızlı bir kabul aldı, bu çok kıymetli. Çünkü baktığınızda hem 8 aya yayılan hem de bu kadar çok geniş bir alana yayılan, bu kadar fazla kültür sanat paydaşıyla yapılan dünyada başka bir festival yok. Çok fazla insana dokunması, 7’den 70’e mottosunun tam karşılık bulduğu, her yaş grubundan insanın kendisinden bir şey bulduğu festival olması, aynı zamanda festivalde şehirlerin takvimlerini seçerken açıkçası mümkün olduğunca turizm hareketliliğinin azaldığı dönemleri seçerek oradaki şehir ekonomisine de bir katkı sağlama hedefi olmasından dolayı çok güzel dönüşler alıyoruz. Her yıl 5 şehir eklenerek gidecek, sadece önümüzdeki yıl 16 olan şehir sayısını 20’ye çıkaracağız. Sayın Bakanımız önümüzdeki günlerde bu 4 şehri de açıklayacaktır.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Festival Türkiye Turizm Kültür Ankara Sanat Eylül

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP