DOLAR 34,1041 0.22%
EURO 38,1317 0.12%
ALTIN 2.840,700,42
BITCOIN 21574051.81699%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ankara Film Festivali Başvuruları Başladı
7 okunma

Ankara Film Festivali Başvuruları Başladı

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:17
Ankara Film Festivali Başvuruları Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Ankara Film Festivali’nin 35.si için Ulusal Uzun, Belgesel ve Kısa Film yarışmalarına katılım başvuruları bugün itibariyle başladı. Başvurular online olarak 20 Eylül Salı günü saat 23:59’a kadar yapılabilecek.

Festival, 7-15 Kasım tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşecek. Sinemaseverlere dünya sinemasından ödüllü ve dijital platformlarda izleme şansı bulamayan filmleri sunmayı hedefleyen festival, bu yıl da geniş bir film seçkisiyle izleyici karşısına çıkacak.

Proje Geliştirme Desteği’ne ilk veya ikinci filmini çekecek olan yönetmenler, senaryo aşamasındaki uzun kurmaca yapımlarıyla başvurabilirler.

Yarışmaya katılmak isteyen sinemacılar, festivalin web sitesindeki https://filmfestankara.org.tr/yonetmelikler bağlantısından yarışma ve gösterim koşullarını içeren yönetmeliğe ulaşabilirler. Başvurular https://filmfestankara.org.tr/basvurular bağlantısı üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.

7 Kasım’da gerçekleştirilecek açılış töreninde Aziz Nesin Emek Ödülü, Sanat Çınarı Ödülü, Kitle İletişim Ödülü ve Vakıf Özel Ödülü sahiplerini bulacak.

Festivalin kapanış töreninde ise Ulusal Uzun Film kategorisinde En İyi Film, Jüri Özel Ödülü, Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Onat Kutlar En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Özgün Müzik, En İyi Kurgu ve SİYAD En İyi Film ödülleri sahiplerine teslim edilecek. Ayrıca Ulusal Belgesel Film ve Ulusal Kısa Film yarışmalarının kazananları da törende açıklanacak.

Festivalle ilgili tüm gelişmelere ve programa filmfestankara.org.tr adresinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Kaynak: ANKA / Güncel

Film Festivali Ankara Eylül Sanat Kültür Sinema Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP