Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Esat Tanrıverdi, tiyatro biletlerinde karaborsa sorunu yaşandığına dair şikayetler aldıklarını ifade etti. Tanrıverdi, “Bu konuda bazı kişileri takip ediyoruz. Çeşitli internet platformlarında biletlerin satıldığını duyuyoruz. Bu durumun önüne geçmek için yasal işlemlere başladık,” dedi.
Ankara Devlet Tiyatrosu, yeni sezonunu ekim ayında başlattı. Tanrıverdi, yeni sezonda yerli ve yabancı birçok oyun sahneleneceğini belirtti. “Geçtiğimiz sezon yaklaşık 20’den fazla yeni oyun sergiledik. Geçmiş yıllara göre seyirci sayımız iki katına çıktı. Bu artış, hem Ankara’da hem de çevre illerde gerçekleştirdiğimiz turnelerle sağlandı,” diye ekledi.
‘ANKARA’DA SAHNE ARAYIŞINDAYIZ’
Ankara Devlet Tiyatrosu’nun kapalı gişe oyunlarıyla tanındığını ve bu durumun getirdiği şikayetleri de kabul ettiklerini belirten Tanrıverdi, şunları söyledi: “Bu şikayetler bizi mutlu ediyor ancak seyircimizi de üzmek istemiyoruz. Bu nedenle Ankara’da faaliyetlerimizi artırabileceğimiz yeni sahneler arıyoruz. Talep çok yüksek. Geçtiğimiz yıl Pursaklar Devlet Tiyatrosu Sahnesi hizmete açıldı. Ardından Etimesgut’ta 100’üncü Yıl Kültür Merkezi’ndeki sahnemiz devreye girdi. Farklı belediye başkanlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Sahne sayımızı artırmak istiyoruz çünkü seyirci sayımız her geçen gün artıyor.”
Tanrıverdi, repertuvardaki oyun çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Yeni bir anlayışla yola çıktık. Bu yıl ‘Duy Beni’ konseptiyle Devlet Tiyatroları faaliyetlerine başladı. Bu, herkesin sesini duyurmak hedefiyle yola çıkılan bir düşünce. Bu sebeple Ankara Devlet Tiyatrosu repertuarında hem yerli hem de yabancı birçok farklı oyun yer alıyor. Pandemi, tiyatroyu da büyük oranda etkiledi. Faaliyetlerimiz azalmıştı. Pandemi sonrası hayatın normale dönmesiyle birlikte faaliyetlerimizi hızla artırdık. Geçtiğimiz yılki hedeflerimizin üzerine çıkacağımızı öngörüyoruz,” dedi.
‘EMEK HIRSIZLIĞI OLARAK GÖRÜYORUZ’
Tiyatro biletlerinin kısa sürede tükenmesi ve karaborsada satılmasıyla ilgili gelen şikayetlerden bahseden Tanrıverdi, “Bilet bulamama sorununa ek olarak biletlerin karaborsaya düşmesiyle de karşı karşıyayız. Açıkçası bu konuda bazı kişileri takip ediyoruz. Çeşitli internet platformlarında biletlerin satıldığını görüyoruz. Bu durum bizi farklı şekilde etkiliyor. Ayrıca bunu bir emek hırsızlığı olarak görüyoruz. Çünkü biz telif ücreti, yazar ve çevirmene ödeme yapıyoruz. Bu ödemeler her bilet için yapılan gelir üzerinden hesaplanıyor. Bu şekilde insanların haklarının gasp edildiğini düşünüyoruz. Devlet Tiyatrosu biletleri, özel tiyatroların bilet fiyatlarından düşük, halkın ulaşabileceği fiyatlarda satılıyor. Doğal olarak bu durum satışları da artırıyor. Bilet fiyatlarını çok fazla yükseltmek istemiyoruz çünkü bu durumda insanlar olumsuz etkilenecek. İnsanlar zorlu koşullar altında yaşıyor olabilir. Biletlerin karaborsaya düşmesi bizi üzüyor. Aslında her bileti kimlik numarası ile satıyoruz. Ancak bazı durumlarda kontrolümüzden kaçtığını fark ettik. Bu konuda yasal işlemlere başladık. Çalışmalarımız devam ediyor,” diye konuştu.
Haber-Kamera: Aybala MELEK-Samet ÖKSÜZ/ANKARA,
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel Ankara Devlet Tiyatrosu Kültür Sanat 3-sayfa Ekonomi Güncel Ankara Hukuk”
GENEL
8 dakika önceGENEL
9 dakika önceGÜNDEM
1 saat önceGÜNDEM
1 saat önceGENEL
2 saat önceGENEL
2 saat önceGENEL
2 saat önceGüvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.