DOLAR 34,1163 0.29%
EURO 38,0427 -0.05%
ALTIN 2.862,861,20
BITCOIN 2135884-1.03729%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına Glütensiz Aşure İkram Etti
7 okunma

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına Glütensiz Aşure İkram Etti

ABONE OL
Ağustos 7, 2024 07:42
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına Glütensiz Aşure İkram Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Muharrem ayının manevi atmosferini çölyak hastalarıyla da paylaşmak için özel bir adım attı.

ABB’nin yaptığı açıklamada, Ankara Halk Ekmek’in ilk kez glütensiz aşure ürettiği ve bu özel lezzeti Gökkuşağı Halk Ekmek Fabrika Satış Mağazası ve Etimesgut Kent Konseyi’nde düzenlenen bir etkinlikle çölyaklı vatandaşlar ve aileleriyle buluşturduğu belirtildi.

“Glütensiz Aşure” etkinliğinde konuşan Ankara Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Pala, toplumun tüm kesimlerini kapsayan hizmet anlayışları doğrultusunda çölyak hastaları için 23 çeşit glütensiz ürün alternatifi sunduklarını vurguladı. Pala, “Bu anlamlı Muharrem ayında çölyaklı vatandaşlarımıza özel olarak glütensiz aşure hazırladık. Bu özel lezzet, toplumsal birliktelik, dayanışma ve paylaşımı simgeliyor. Bu hizmetimizi de çölyaklı vatandaşlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Herkese afiyet ve şifa olsun,” dedi.

Glütensiz aşureyi ilk kez deneyen çölyaklı vatandaşlar, lezzetin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek ABB’ye teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Halk Ekmek ankara Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP