DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2138279-0.49663%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ankara bu iddiayı konuşuyor: Tepkiler üzerine geri çekilen yasa düzenlemesi geri dönüyor
2 okunma

Ankara bu iddiayı konuşuyor: Tepkiler üzerine geri çekilen yasa düzenlemesi geri dönüyor

ABONE OL
Eylül 22, 2024 08:56
Ankara bu iddiayı konuşuyor: Tepkiler üzerine geri çekilen yasa düzenlemesi geri dönüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim’de yeni yasama dönemine başlayacak. Yeni anayasa başta olmak üzere birçok önemli konu meclisin gündeminde yer alıyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un, yeni dönem başlamadan önce yeni anayasa çalışmaları hakkında mecliste grubu bulunan partilere bir çağrı yapması bekleniyor.

Meclis Genel Kurulu’nda ele alınacak yasa çalışmaları için hazırlıklar tamamlandı. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da değişiklik teklifi, Öğretmenlik Meslek Kanununda değişiklik teklifi ve kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen teklif, meclis gündeminde görüşülecek.

YARGI PAKETİ, MECLİS’İN İLK GÜNDEM MADDESİ OLACAK

Gazete Duvar’ın kulis bilgilerine göre, mecliste ilk ele alınacak teklif Yargı Paketi olacak. Yaz tatili nedeniyle tartışmalı bazı düzenlemelerin çıkarıldığı paketin yeni yasama dönemiyle birlikte genişletileceği söyleniyor.

ETKİ AJANLIĞI DÜZENLEMESİ TEKRAR GÜNDEME GELİYOR MU?

Paket hazırlanırken gündeme gelen ancak eleştiriler üzerine geri çekilen “Etki ajanlığı” düzenlemesinin yeniden ekleneceği iddia ediliyor.

ETKİ AJANLIĞI NEDİR?

Etki ajanlığı, 9. Yargı Paketi’nin 22. maddesinde “Diğer faaliyetler” başlığı altında düzenleniyor. Bu madde, Türk Ceza Kanunu’nun “Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk” bölümüne “339/A maddesi” olarak ekleniyor. Basın meslek örgütleri ve hukukçular bu maddeye karşı çıktıkları için düzenleme daha önce geri çekilmişti.

Erdem Aksoy Erdem Aksoy Haberler.com – Politika

Politika Ankara Güncel Yargı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP