DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21554710.01206%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

19:11

AKŞAMA KALAN SÜRE

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde 200 Bin Anne Adayına Eğitim Verildi
10 okunma

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde 200 Bin Anne Adayına Eğitim Verildi

ABONE OL
Eylül 7, 2024 09:57
Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde 200 Bin Anne Adayına Eğitim Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’daki Bilkent Şehir Hastanesi’nin 8 Ekim 2019’da açılan Gebe Okulu, 200.000’den fazla anne adayına eğitim vererek önemli bir başarıya ulaştı. Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi bünyesinde kurulan okul, anne adaylarına sağlıklı ve bilinçli bir gebelik ve doğum süreci geçirmek için kapsamlı bilgiler sunuyor.

Gebe Okulu’nda, uzman doktorlardan oluşan bir ekip, anne adaylarını gebelik öncesi, gebelik ve doğum süreçleri, anne sütü ve bebeğe doğru aktarımı gibi konularda bilgilendiriyor. Hafta içi her gün ücretsiz olarak verilen eğitimler, anne adaylarının doğum sonrası dönemde de ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri kapsıyor. Eğitimleri tamamlayan anne adaylarına sertifikalar veriliyor ve bu anneler aldıkları bilgileri çevrelerine yayarak, diğer anne adaylarının da bilinçlenmesine katkıda bulunuyorlar.

‘ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNİ VURGULUYORUZ’

Bilkent Şehir Hastanesi Gebe Okulu Sorumlu Doktoru, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Özlem Uzunlar, Gebe Okulu’nda anne sütü ve emzirmenin önemine değinen eğitimler verdiklerini belirtiyor. Uzunlar, “Mezun olan annelerimiz, anne adaylarımız biliyor ki emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır. Emzirmenin hem anne hem de bebek sağlığı üzerinde sayısız olumlu etkisi bulunuyor.” diyor.

EĞİTİMLER 3 SEANSTA

Prof. Dr. Uzunlar, “Emzirme, anne adayının metabolik ve kardiyovasküler sistemine binecek yükü hafifleterek, ileride obezite, hipertansiyon, şeker ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarının riskini azaltmaktadır.” diye ekliyor. Uzunlar, meme kanseri, yumurtalık kanseri ve Tip-2 diyabet gibi hastalıklara karşı emzirmenin koruyucu etkilerine de değiniyor ve eğitimlerini üç seans halinde verdiklerini belirtiyor.

Prof. Dr. Uzunlar, “Bizden eğitim almış annelerimiz, edindikleri bilgileri arkadaşlarına ve iş arkadaşlarına da aktarıyorlar ve adeta bir güneş gibi onlara ışık tutuyorlar. Hatta logomuzda güneş amblemi var” diyerek, Gebe Okulu’nun anne adayları üzerindeki olumlu etkisini vurguluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Anne Sütü Sağlık Güncel Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP