DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21620221.00435%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde 200 Bin Anne Adayına Eğitim Verildi
11 okunma

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde 200 Bin Anne Adayına Eğitim Verildi

ABONE OL
Eylül 7, 2024 09:56
Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde 200 Bin Anne Adayına Eğitim Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’daki Bilkent Şehir Hastanesi’nde 8 Ekim 2019’da başlatılan Gebe Okulu, 200 bin anne adayına eğitim vererek önemli bir başarıya ulaştı. Prof. Dr. Özlem Uzunlar, katılımcılara sertifika verdiklerini belirterek, annelerin emzirmenin önemini kavramalarının önemli olduğunu vurguladı. “Annelerimiz, anne adaylarımız biliyor ki emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır. Annelerimiz etraflarına, arkadaş çevrelerine, iş çevrelerine emzirmenin önemini, bizden öğrendikleri bilgileri yayıyorlar ve adeta bir güneş gibi onlara ışık tutuyorlar” dedi.

Bilkent Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi bünyesinde kurulan Gebe Okulu, anne adaylarına kapsamlı bir eğitim programı sunuyor. Kadın doğum uzmanı, ebe-hemşire, anestezi uzmanı, yeni doğan uzmanı, fizyoterapist, psikolog, diyetisyen ve sosyal hizmet uzmanı gibi çeşitli alanlarda uzmanlaşmış bir ekip, anne adaylarına gebelik öncesi, gebelik ve doğum süreci, anne sütü aktarımı gibi konular hakkında bilgi veriyor. Gebe Okulu’na bugüne kadar 200 bin anne adayı katılmış ve ücretsiz eğitimlerden yararlanmıştır. Eğitimler, gebelik ve lohusalık sürecinin tamamında devam ediyor. Haftanın her günü sabah 10:00 ve 12:00 saatlerinde verilen eğitimler, katılımcılara sertifika ile belgelendirilerek, anne adaylarının bilgi seviyesinin artırılmasına katkıda bulunuyor.

‘ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNİ VURGULUYORUZ’

Ankara Şehir Hastanesi Gebe Okulu Sorumlu Doktoru, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Özlem Uzunlar, Gebe Okulu’nda emzirmenin ve anne sütünün faydaları hakkında detaylı bilgi verdiklerini belirtti. “Mezun olan annemiz, anne adayımız biliyor ki emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır. Emzirmenin hem anne hem de bebek sağlığı üzerine çok olumlu etkileri var. Emzirme büyük bir efor gerektirir. İyi bir enerji harcamayı gerektirir. Dolayısıyla her gebelikte anne adayına hem metabolik hem de kardiyovasküler sistem üzerine bir yük biner aslında. Emzirmek ise bu yükleri anne adayından alır, dolayısıyla ileride obezite, obeziteyle ilişkili kronik rahatsızlıklar olan hipertansiyon, şeker, kardiyovasküler hastalıklar açısından riski azaltmaktadır” dedi.

EĞİTİMLER 3 SEANS HALİNDE SUNULUYOR

Prof. Dr. Uzunlar, meme kanserinin yaygınlığına dikkat çekerek, her 8 kadından 1’inin yaşamının bir döneminde meme kanseriyle karşılaşabileceğini vurguladı. “Ve tüm kanserlerden ölüm nedeni içerisinde meme kanseri, maalesef 5’inci sırada. En az 12 ay emziren annelerin meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 26 azaldığı bulunmuş. En az 12 ay emziren annelerde yumurtalık kanseri riski de yüzde 37 oranında azalmış. Tip-2 diyabet riski ise emziren annelerde yüzde 32 oranında azalmakta ve her 12 ay ekleme emzirmeye bu riski yüzde 9 daha azaltmaktadır” diye konuştu. Prof. Dr. Uzunlar, eğitimlerin 3 seans halinde verildiğini belirterek, “Bizden eğitim almış annelerimiz de süreci tamamlayıp, belgelerini aldıktan sonra etraflarına, arkadaş çevrelerine, iş çevrelerine emzirmenin önemini, bizden öğrendikleri bilgileri yayıyorlar ve adeta bir güneş gibi onlara ışık tutuyorlar. Hatta logomuzda güneş amblemi var” dedi.

Haber-Kamera Kaan ULU-Emirhan YÜZÜGÜLDÜANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anne Sütü Sağlık Güncel Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP