DOLAR 34,0535 -0.04%
EURO 37,9647 0.14%
ALTIN 2.828,560,93
BITCOIN 21474275.72835%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

Amerika’dan Türkiye’ye İade Edilen 6500 Yıllık Kilya İdolü Ziyarete Açıldı
12 okunma

Amerika’dan Türkiye’ye İade Edilen 6500 Yıllık Kilya İdolü Ziyarete Açıldı

ABONE OL
Eylül 1, 2024 08:49
Amerika’dan Türkiye’ye İade Edilen 6500 Yıllık Kilya İdolü Ziyarete Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

**6500 Yıllık Kilya İdolü, Amerika’dan Türkiye’ye Geri Döndü ve Ziyaretçilere Açıldı**

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürüttüğü kaçakçılıkla mücadele çalışmaları sonucunda, Türkiye’den kaçırılan ve geçen yıl Amerika’dan geri iade edilen 6500 yıllık Kilya İdolü, Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında ziyarete açıldı. Troya Müzesi’nde düzenlenen törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu da katıldı.

Törende konuşan Bakan Yardımcısı Mumcu, Bakanlığın Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü’nün Kaçakçılık Daire Başkanlığı’nın özverili çalışmaları sayesinde, bu önemli eserin Türkiye’ye geri döndüğünü vurguladı. Bakan Mumcu, geçmiş yıllarda da yurt dışından birçok kültürel varlığın ülkeye geri getirildiğini belirterek, kaçakçılıkla mücadele eden tüm ekiplere teşekkür etti. Ayrıca, vatanına geri dönen eserleri sergilemenin, kültürel mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma konusunda büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

**Bakan Yardımcısı Mumcu, Genç Bir Tarih Severle Buluştu**

Mayıs ayında Çıplak köyünde bisikletiyle gezerken evinin bahçesinde Roma dönemine ait 2 bin yıllık Alexandria Troas Antik Kenti şehir sikkesi bulan 10 yaşındaki Onur Özcan Çimen, Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ile bir araya geldi. Mumcu, Çimen’in bu değerli keşfini takdir ederek, ona tablet bilgisayar hediye etti.

**Bakan Mumcu, Troya Kültür Yolu Festivali Açılışında Yer Aldı**

Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Troya Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında kordon boyunda düzenlenen açılış kortejine de katıldı. Mumcu’ya AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Valisi Ömer Toraman ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir eşlik etti.

Haber-Kamera: Nazif Cemhan ŞEN/ ÇANAKKALE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Batuhan Mumcu Türkiye Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.