DOLAR 34,1141 0.28%
EURO 38,1263 0.17%
ALTIN 2.867,351,36
BITCOIN 21632620.53094%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ambulans bulamayan çift, ölen iki çocuğunun cesedini 15 kilometre omuzlarında taşıdı
11 okunma

Ambulans bulamayan çift, ölen iki çocuğunun cesedini 15 kilometre omuzlarında taşıdı

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:43
Ambulans bulamayan çift, ölen iki çocuğunun cesedini 15 kilometre omuzlarında taşıdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maharaştra’da yaşanan yürek burkan bir olayda, 10 yaşından küçük iki oğullarını kaybeden genç bir çift, ambulans bulunamaması nedeniyle 15 kilometrelik yolu omuzlarında taşımak zorunda kaldı. Çiftin çamurlu bir orman yolunda oğullarının cenazeleriyle yürüyüşünü gösteren video sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Edinilen bilgilere göre, iki çocuk zamanında tıbbi müdahale alamadıkları için ateşten hayatını kaybetti. Çift, çocuklarının cesetlerini Gadçiroli bölgesindeki bir hastaneden 15 kilometre uzaklıktaki köylerine taşıdı.

Olay, Kongre Partisi lideri Vijay Wadettiwar tarafından kamuoyuna duyuruldu. X platformunda çiftin videosunu paylaşan Maharaştra Meclisi Muhalefet Lideri, “Çift, Gadçiroli bölgesinin Aheri ilçesinden. İki çocuğun ‘cansız bedenlerini’ omuzlarında taşıyarak çamurlu yoldan geçiş arıyorlar. İki kardeş ateşten muzdaripti ancak zamanında tedavi göremediler. Birkaç saat içinde durumları kötüleşti ve bir saat içinde iki çocuk hayatını kaybetti,” dedi.

“İki küçük çocuğun cesetlerini köyleri Pattigaon’a taşımak için bile ambulans yoktu ve ebeveynler yağmurdan ıslanmış çamurlu yoldan 15 km yürümek zorunda kaldı. Gadçiroli’nin sağlık sisteminin acı gerçeği bugün yine gün yüzüne çıktı,” diye ekledi.

Wadettiwar, Maharaştra Başbakan Yardımcısı Devendra Fadnavis’in Gadçiroli’nin Koruyucu Bakanı olduğunu, NCP’den Dharmarao Baba Atram’ın ise Aheri koltuğundan milletvekili ve Başbakan Eknath Shinde’nin hükümetinde FDA Bakanı olduğuna dikkat çekti.

“Her ikisi de Maharaştra genelinde etkinlikler düzenleyerek eyaletin nasıl gelişebileceğine dair iddialarda bulunuyor. Gadçiroli’de insanların nasıl yaşadığını ve oradaki ölüm oranlarını görmek için sahaya inmeliler,” diye ekledi Wadettiwar.

Haberler.com / Abdullah Teymur – Dünya

Başbakan Yardımcısı İnsan Hakları Milletvekili Maharaştra Hindistan Hindistan Sağlık Çocuk Yaşam Dünya Baba

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP