DOLAR 34,1779 -0.07%
EURO 37,8443 0.03%
ALTIN 2.907,60-0,53
BITCOIN 2086761-0.5256%
İstanbul
20°

AÇIK

16:13

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Amasya’da Köylü Kadınlardan Tarih Turu
3 okunma

Amasya’da Köylü Kadınlardan Tarih Turu

ABONE OL
Ekim 3, 2024 08:50
Amasya’da Köylü Kadınlardan Tarih Turu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amasya’nın Gerne köyünden 35 kadın, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde unutulmaz bir tarih turuna çıktı. Amasya Müftülüğü tarafından düzenlenen bu özel gezi, köy sakinlerinin şehir merkezindeki tarihi eserleri keşfetme fırsatı verdi.

Kadınlar, daha önce hiç görmedikleri müzeleri ve camileri gezerken heyecanla doluydular. Tur, Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi ve Ferhat Su Kanalı’nda başladı. Daha sonra Amasya Müzesi, Sultan II. Bayazid Camii ve Amasya Üniversitesi İmaret Bilim Sanat Kültür Merkezi’ni ziyaret ettiler.

14. yüzyıldan kalma Müslüman Türklere ait mumyalar ve 1914 yılı Amasya’sını sergileyen Minyatür Amasya Müzesi, kadınlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

65 yaşındaki Sahure Cebeci, 4 çocuğu ve 9 torunu olduğunu ve daha önce şehre alışveriş için gelmiş olmasına rağmen müzeleri hiç ziyaret etme fırsatı bulamadığını söyledi. Hamide Çelik ise Ferhat Su Kanalı’nın kıyısından sık sık geçtiğini ancak hiç dolaşma fırsatı bulamadığını belirtti. “Köyde çok işimiz olduğu için bir türlü fırsat bulamıyorduk. Geziden çok mutlu olduk,” dedi.

Amasya Müftüsü Hamza Bayram, bu etkinliği organize etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Büyüklerimize ve yaşlılarımıza saygı göstermemiz, onlara her zaman hürmette kusur göstermememiz birinci görevimizdir,” diye konuştu. Müftü Bayram, etkinlikte görev alan personeli Ömer Çaycı’yı da tebrik etti.

Amasya'da Köylü Kadınlardan Tarih TuruKaynak: İhlas Haber Ajansı / MURAT ÇELİK – Kültür Sanat

Yerel Haberler Kültür Sanat Amasya Yaşam Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP