DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Almanya, "düzensiz göçle mücadele" amacıyla kara sınırlarında kontrolleri genişletti | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Almanya, "düzensiz göçle mücadele" amacıyla kara sınırlarında kontrolleri genişletti | Dış Haberler
5 okunma

Almanya, "düzensiz göçle mücadele" amacıyla kara sınırlarında kontrolleri genişletti | Dış Haberler

Almanya'nın düzensiz göçle mücadele kapsamında tepki çeken kara sınırlarındaki kontrolleri genişletme kararı bugün yürürlüğe girdi. Bir süredir Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında yapılan kontroller, artık Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka'yı da kapsayacak.

ABONE OL
Eylül 16, 2024 10:45
Almanya, "düzensiz göçle mücadele" amacıyla kara sınırlarında kontrolleri genişletti | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya, sınır kontrollerini genişletme kararı aldı. Daha önce Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında uygulanan kontroller, artık Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka’yı da kapsayacak.

Almanya İçişleri Bakanlığı, bu genişlemeyi düzensiz göçle mücadele gerekçesiyle açıkladı. Bakanlık, kontrollerin günlük yaşam, ticaret ve seyahat üzerindeki etkisini en aza indirmek için çaba göstereceğini belirtti.

Seyahat edenlerden ve işe gidip gelenlerden kimlik kartı veya pasaport gibi belgelerini yanlarında bulundurmaları isteniyor. Bu konuda detaylı bilgiye bakanlığın internet sitesinden erişilebilen soru-cevap kataloğunda yer verildi.

Almanya, Schengen Bölgesi’nde uygulanacak bu kontrolleri AB Komisyonuna 15 Mart 2025’e kadar olan dönem için bildirdi.

Bugüne kadar yapılan kontrollerde 30 bin kişi ülkeye giriş yapamadı ve 1300’den fazla kaçakçı yakalandı.

Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre sınırlarında geçen yılın ekim ayından beri, Avusturya sınırında ise 2015 yılından bu yana düzensiz göçle mücadele amacıyla kontroller uygulanıyordu.

Alman Meclisi Federal Polis Sorumlusu Uli Grötsch, kontrol edilen sınır hattının 2400 kilometreden 1200 kilometre daha uzayacağını ve bunun için daha fazla personele ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

KARAR AB'NİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Almanya’nın tüm kara sınırlarında kontroller uygulama kararı, AB Komisyonu ve üye ülkelerden tepki çekti.

Polonya Başbakanı Donald Tusk kararı kabul edilemez bulurken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, düzensiz göç sorununu Schengen Bölgesi’nde serbest dolaşıma getirilen kısıtlamalarla çözülemeyeceğini vurguladı.

Avusturya hükümeti, Almanya’nın sınırdan daha fazla insanı geri çevirmesi durumunda bu kişileri geri almayacağını duyurdu.

AB Komisyonu Sözcüsü Anitta Hipper, Schengen Bölgesi’nde üye ülkelerin iç sınır kontrollerini yalnızca istisnai durumlarda uygulayabileceğini hatırlattı. Hipper, Alman hükümetiyle iletişim halinde olduklarını ve kararın gerekçesini analiz ettiklerini belirtti.

*Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP