DOLAR 34,1869 0.07%
EURO 38,3043 0.35%
ALTIN 2.898,43-0,73
BITCOIN 2174919-2.90409%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Almanya Cumhurbaşkanı, İtalya'dan özür diledi | Dış Haberler
6 okunma

Almanya Cumhurbaşkanı, İtalya'dan özür diledi | Dış Haberler

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Nazilerin İtalya'nın Marzabotto beldesinde 1944 yılında 770 kişiyi katletmesi sebebiyle özür diledi

ABONE OL
Eylül 30, 2024 08:45
Almanya Cumhurbaşkanı, İtalya'dan özür diledi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile birlikte Bologna’ya geldi. İtalyan devletine ait bir uçakla yapılan yolculuk, 26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen resmi ziyaretin bir parçasıydı. İki cumhurbaşkanı, Marzabotto’da düzenlenen 80. yıl dönümü törenine katıldılar. Bu tören, II. Dünya Savaşı sırasında Nazi birlikleri tarafından gerçekleştirilen vahşet dolu Marzabotto katliamını anıyordu.

"BURADA KELİMELER AZ KALIYOR"

Törende konuşan Steinmeier, kelimelerin 80 yıl önce Monte Sole’de yaşananları anlatmaya yetersiz kaldığını söyledi. “Orada ne kadar zulüm, ne kadar acı yaşandı. Hayatları paramparça olan o kadar çok insan var ki,” dedi. “Bugün burada konuşmam, Almanya ile uzlaşma sağlayan, 80 yıl önce hayatını kaybedenlerin yakınlarının cesareti sayesinde mümkün oldu. Almanya Cumhurbaşkanı olarak yalnızca acı ve utanç duyuyorum. Ölenlerin önünde eğiliyorum. Bugün ülkem adına sizden özür ​​diliyorum,” diye konuştu.

İTALYA CUMHURBAŞKANI'NDAN TEŞEKKÜR

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, Alman mevkidaşına katliamın yıl dönümünde anma törenine katılmaktan dolayı teşekkür etti.

“Vahşice katledilen bunca yaşam karşısında başımızı eğmek, insanlık dışı faşist Nazi vahşetinin bu topraklarda, bu toplumlarda açtığı yaraları en yoğun dayanışma duygularıyla doldurmak için buradayız. Hatırlamak için buradayız çünkü hafıza sorumluluk ister,” diye konuştu Mattarella. İtalya’nın, Almanya’nın ve Avrupa’nın o cehennemden ayağa kalkarak özgürlüğü, barışı, demokrasiyi, hakları ve toplumu yeniden inşa ettiğini belirtti.

NAZİLERİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ CİDDİ KATLİAMLARDAN BİRİ

Marzabotto’da yaşananlar, İkinci Dünya Savaşı’nın son yıllarında Nazi işgali altındaki İtalya’da gerçekleştirilen ciddi katliamlardan biri olarak biliniyor.

29 Eylül-5 Ekim 1944 tarihleri arasında Bologna yakınlarındaki Marzabotto beldesinde, Nazi birlikleri aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 770 sivili katletmişti.

*Haberin görselleri AP tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP