DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2289830-1.36009%
İstanbul
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Alkollü Sürücü Tutuklu, Aileler Cezalandırılmasını Talep Ediyor
4 okunma

Alkollü Sürücü Tutuklu, Aileler Cezalandırılmasını Talep Ediyor

ABONE OL
Ekim 26, 2024 07:58
Alkollü Sürücü Tutuklu, Aileler Cezalandırılmasını Talep Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da meydana gelen bir trafik kazasında, alkollü araç kullanarak hız sınırını aşan ve kaldırıma çarpan Mehmet Can Dandin (25), 31 yaşındaki matematik öğretmeni Ekin Sert ve 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Umut Can’ın ölümüne sebep olmuştur. Dandin’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Olay, 26 Şubat tarihinde Etimesgut ilçesi 1’inci TBMM Caddesi’nde meydana gelmiştir. Dandin’in kullandığı 06 AEG 869 plakalı otomobil, kaldırımda yürüyen Ekin Sert ve Umut Can’a çarpmıştır. Kazada her iki kişi de hayatını kaybetmiştir. Dandin ve yanındaki 3 arkadaşı olay yerinden kaçmış, ancak 2 gün sonra polise teslim olmuşlardır.

Dandin, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmış, ancak yaklaşık 3 ay sonra 22 Mayıs’ta avukatının itirazı üzerine 500 bin TL teminat karşılığında tahliye edilmiştir. Dandin’in tahliyesinden 2 gün sonra 24 Mayıs’ta iddianame hazırlanmıştır. İddianamede, Dandin’in 3 arkadaşıyla birlikte lokantada alkol aldığı ve daha sonra kiralık bir otomobile bindiği belirtilmiştir.

Dandin’in hız sınırının 50 km olduğu yolda 112 km hızla seyrettiği, virajlı yol ve alkolün etkisiyle kontrolünü kaybettiği ve kaldırıma çıkarak Ekin Sert ve Umut Can’a çarptığı iddia edilmiştir. Adli Tıp Raporuna göre Dandin asli kusurlu bulunmuş, Ekin Sert ve Umut Can’ın ise kusursuz olduğu tespit edilmiştir. Dandin, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine 3 Haziran’da yeniden tutuklanmıştır.

‘KASITLI BİR ŞEY YAPMADIM, VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM’

Dandin, ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ankara Batı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaktadır. Duruşmada, sanık Dandin, cezaevinde kaldığı süre boyunca sağlık sorunlarının arttığını, karşı tarafın ise geçmişte meydana gelen olaylardan bahsetmesi nedeniyle kendisinin hakarete uğradığını iddia etmiştir. Dandin, çocuk tacizine uğrayan bir çocuğu korumak için birini dövdüğünü ancak iki cana kıyamayacağını ve kasıtlı bir şey yapmadığını söylemiştir. Kazadan dolayı vicdan azabı çektiğini, korkup kaçtığını ve ertesi gün teslim olduğunu belirtmiştir.

‘SANIK 2 AİLEYİ DE ACIYA MAHKUM ETMİŞTİR’

Olayda hayatını kaybeden Umut Can’ın babası İbrahim Can, sanığın tüm trafik kurallarını ihlal ettiğini ve dikkatsizliği ve aşırı hızı nedeniyle iki aileyi acıya mahkum ettiğini söylemiştir. Can, çocukları için birçok hayalleri olduğunu ve acılarının nasıl hafifletilebileceğini sormuş, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını talep etmiştir.

Ekin Sert’in eşi Gözde Sert ise 29 Ekim 2022’de evlendiklerini ve olayın bir kaza olmadığını, bir insanı bırakıp kaçmanın vicdani anlamda karşılığı olması gerektiğini söylemiştir. Gözde Sert de sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etmiştir.

SAVCILIK MÜTALAASINI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Savcısı, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştır. Savcı, kazaya ilişkin kamera görüntüleri, adli tıp raporları, tanık beyanları, bilirkişi raporları ve tüm dosya kapsamına göre Dandin’in trafikte birden fazla kuralı ihlal ettiğine kanaat getirmiş ve sanığın asli ve tek kusurlu olduğunu vurgulamıştır. Savcı, Dandin’in saatte 50 km hız sınırının bulunduğu yolda saatte 112 km hızla seyrettiğini, direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve kontrolsüz bir şekilde yaya kaldırımı üzerine çıktığını belirtmiştir. Dandin’in tamamen kusurlu olarak meydana getirdiği kaza sonucunda olay yerini terk etmesi nedeniyle, 15 yıla kadar hapis cezası talep etmiştir. Mahkeme heyeti, Dandin’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, mütaalaya karşı tarafların beyanda bulunmaları için süre vermiş, duruşma 15 Kasım’a ertelenmiştir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3-sayfa Güncel Ankara Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.