DOLAR 34,1146 0.28%
EURO 38,1233 0.16%
ALTIN 2.864,201,24
BITCOIN 21595222.34781%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Alişir Nevai anısına yapılan heykel Ankara’da açıldı
12 okunma

Alişir Nevai anısına yapılan heykel Ankara’da açıldı

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 07:57
Alişir Nevai anısına yapılan heykel Ankara’da açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da, Özbekistan’ın ünlü şairi ve devlet adamı Alişir Nevai’nin anısına dikilmiş olan heykelin açılışı gerçekleştirildi.

Keçiören’deki Gümüşhane Ihlamur Vadisi’nde yer alan heykelin açılış törenine, Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Çağdaş Sarıaslan, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Karadağ ve diğer davetliler katıldı.

Azamhocayev, heykelin yapımında ve açılışında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, projeye verdiği destekler için Başkent Üniversitesi Alişir Nevai Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Abdurahman Güzel ve bir önceki Belediye Başkanı Turgut Altınok’a minnettarlığını ifade etti. Ayrıca, Dr. Mesut Özarslan Başkan’a da açılış organizasyonuna sunduğu katkıları için teşekkürlerini sundu.

Ünlü şair ve devlet adamı Alişir Nevai’nin Özbekler için büyük önem taşıdığını vurgulayan Azamhocayev, 2021 yılında Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında Alişir Nevai Uluslararası Ödülü’nün kurulduğunu hatırlattı.

Büyükelçi, gelecekte Türkiye’deki Yunus Emre Enstitüsü’ne benzer bir şekilde Özbekistan’da Alişir Nevai Enstitüsü’nün kurulması ve yurt dışında şubelerinin açılmasının planlandığını açıkladı.

Alişir Nevai heykellerinin dünyanın birçok yerinde dikildiğini belirten Azamhocayev, bu heykelin açılışının sadece Özbekler için değil, Türkiye’deki tüm kardeşleri ve Türk dünyasının her bir ferdi için büyük bir onur kaynağı olduğuna inandığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Alişir Nevai heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından düzenlenen resepsiyonda, davetlilere Özbekistan mutfağından lezzetler sunuldu ve Özbekistan hakkında bilgi verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Özbekistan ankara Sanat Kültür Diplomasi Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP