DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149520-0.44378%
İstanbul
23°

AÇIK

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Alın Daraltma Cerrahisi Hakkında Uyarılar
17 okunma

Alın Daraltma Cerrahisi Hakkında Uyarılar

ABONE OL
Eylül 2, 2024 08:44
Alın Daraltma Cerrahisi Hakkında Uyarılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, geniş alınlı herkes için alın daraltma ameliyatının uygun olmayabileceğine dikkat çekti. Çil, “Öncelikle, kişinin yüz ve alın ölçülerinin çok dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Bu ölçümlere göre yapılan planlama ile uygun ölçülerde alın daraltılması gerçekleştirilmelidir,” dedi.

İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’nden Prof. Dr. Yakup Çil, alın daraltma ameliyatına dair bilgiler paylaştı. Son dönemde popülerleşen bu ameliyatın, geniş alın bölgesine sahip kişiler için bir seçenek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çil, öncelikli olarak kişinin ameliyat için uygunluğunun değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

‘CERRAHİ KARARI ÖLÇÜMLER SONUCUNDA VERİLMELİ’

Ameliyat kararının, kişinin alın ve yüz ölçümlerinin dikkatli bir şekilde yapılması sonrasında verilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çil, şunları söyledi:

“İnsan yüzü birçok estetik üniteden oluşur ve bunlar arasında oldukça karmaşık bir uyum vardır. Yüzümüz üç eşit parçaya ayrılabilir: saçlı derinin saç bitim çizgisi ile kaş bölgesine kadar uzanan kısım, kaş bölgesinden burun altı bölgesine kadar uzanan kısım ve burun altı bölgesinden çene altı bölgesine kadar uzanan kısım. Bu üç eşit parçanın her biri de kendi içinde daha küçük estetik ünitelerden oluşur. Kişinin alın daraltma ameliyatına uygun olup olmadığına bu ölçümler ile karar verilmelidir. Uygun bir planlama olmadan yapılan ameliyat, estetik görünümde istenmeyen sonuçlara yol açabilir.”

‘2-3 CM GENİŞLİĞİNDE ALIN CİLT BÖLÜMÜ ÇIKARILIR’

Alın daraltma ameliyatının çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Çil, şunları ekledi: “İşlemde, alnın saçlı deri kısmında saç çizgisi kenarında bir kesi yapılarak, yaklaşık 2-3 cm genişliğinde bir alın cilt bölümü çıkarılır. Dikiş izleri alnın saç ile birleştiği kısımda bırakılır. Bu sayede zamanla ameliyat izlerinin görünür olmaması hedeflenir.”

‘İŞLEM YAKLAŞIK 2 SAAT SÜRÜYOR’

Alın daraltma ameliyatının yaklaşık 2 saat sürdüğünü belirten Prof. Dr. Çil, “Ameliyatta kullanılan cilt dikişleri eriyebilen tipte ise, kişinin dikişlerini aldırması gerekmez. Ameliyat sonrası bölge pansuman ile kapatılır ve bandaj ile sarılır. Ameliyattan birkaç gün sonra kişi saçını yıkayabilir. İşlem sonrası 1 hafta-10 gün özel bandaj kullanımı faydalı olabilir,” dedi.

‘GERGİNLİK AĞRISI OLUŞABİLİR’

Alın daraltma ameliyatı sonrasında ağrı olup olmadığının merak edilen bir konu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Çil, “Germe ameliyatlarında, yapılan germe ölçüsüne göre gerginlik ağrısı oluşabilir. Ağrılar azalıp geçene kadar ağrı kesici kullanımı gerekebilir,” diye konuştu.

‘ALIN FAZLA GERİLİRSE SAÇ DÖKÜLMESİ OLABİLİR’

Alının fazla gerilmesinin saç dökülmesine yol açabileceği konusunda uyarıda bulunan Prof. Dr. Çil, “Eğer alın daraltma ameliyatında çok fazla alın daraltılması yapılmış ve öne getirilen saçlı deri bölgesi aşırı gerilmişse, bu bölgelerde saç dökülmesi veya azalması gibi sorunlar ortaya çıkabilir,” şeklinde konuştu.

‘ALNIN ÜST KISMINA SAÇ EKİMİ YAPILABİLİR’

Kişilerin alın bölgesinin, çoğunlukla saçların bittiği bölgenin normalden daha gerisinde başlayabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Çil, bu nedenle kişinin saç çizgisinin daha aşağıya doğru, alın bölgesine kadar uzatılması için alnın üst kısmına saç ekimi yapılabileceğini belirtti. Prof. Dr. Çil, “Alnın üst kısmına saç ekimi yapıldığında, saç bitim çizgisi daha aşağıya inecektir, bu da kişinin geniş alın görünümünden kurtulmasını sağlayacaktır,” dedi.

‘HERKES İÇİN UYGUN OLMAYABİLİR’

Ailesinde saç dökülmesi sorunu olan kişilerde ve özellikle erkeklerde alın daraltma ameliyatının uygun olmayabileceğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Çil, “Sonuç olarak, alın daraltma ameliyatı herkes için uygun bir çözüm değildir. Öncelikle kişinin tüm yüz ve alın ölçümlerinin çok dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Ölçüm sonuçlarına göre yapılan planlama ile uygun ölçülerde alın daraltma işlemi yapılmalıdır,” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP