DOLAR 34,1186 0.29%
EURO 38,1589 0.23%
ALTIN
BITCOIN 2145188-0.35717%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Alexandria Troas Antik Kenti’nde Tiyatral Oyunla Dönem Ruhu Yansıtılıyor
12 okunma

Alexandria Troas Antik Kenti’nde Tiyatral Oyunla Dönem Ruhu Yansıtılıyor

ABONE OL
Eylül 3, 2024 09:48
Alexandria Troas Antik Kenti’nde Tiyatral Oyunla Dönem Ruhu Yansıtılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2 bin 400 yıllık bir geçmişe sahip olan Alexandria Troas Antik Kenti, Çanakkale Boğazı’nda Ezine ilçesi Dalyan köyü yakınlarında bulunuyor. Bu tarihi liman kentinde devam eden kazı çalışmaları, ziyaretçilere antik dönemin ruhunu yansıtmak amacıyla hazırlanan bir tiyatral oyunla destekleniyor.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Erhan Öztepe, bu oyunun antik kente olan ilgiyi artırmayı hedeflediğini belirtiyor. Son yıllarda Alexandria Troas’ı ziyaret edenlerin sayısında artış gözlemlendiğini söyleyen Öztepe, bu sayıyı daha da yükseltmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade ediyor.

‘KAZI EVİNDE ÇEŞİTLİ PROVALAR YAPTIK’

Öztepe, “2024 yılında Alexandria Troas ile ilgili bir tiyatral oyun hazırladık. Oyunun metnini Bakanlık temsilcimiz Dr. Murat Umut Doğan kaleme aldı. Arkeolog Hanife Öztepe ve diğer meslektaşlarımızla birlikte kazı evinde provalar yaptık. Bugün ilk kez oyunun provasını kazı alanında gerçekleştirdik. Aynı anda da bir ziyaretçi grubu geldi ve gösteriye büyük ilgi gösterdi.” şeklinde konuştu. Öztepe, bu tür aktivitelerin kültürel miras alanına olan ilgiyi artırdığını ve bu alanların korunması ve geleceğe aktarılması konusunda toplumsal bilincin oluşmasına katkı sağladığını vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Çanakkale Boğazı Kültür Sanat Çanakkale Kültür Dalyan Güncel Miras Ezine

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP