DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23077670.52435%
İstanbul
18°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Aktaş Gölü’nde Kuşların Korunması İçin Ses Bariyerleri İnşa Ediliyor
6 okunma

Aktaş Gölü’nde Kuşların Korunması İçin Ses Bariyerleri İnşa Ediliyor

ABONE OL
Ekim 27, 2024 10:49
Aktaş Gölü’nde Kuşların Korunması İçin Ses Bariyerleri İnşa Ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ardahan’ın Aktaş Gölü, Türkiye ile Gürcistan sınırında bulunan ve biyolojik çeşitliliği ile dikkat çeken bir sulak alan. Gölün kıyısında bulunan Çıldır-Aktaş kara yolunda artan trafik yoğunluğu, kuşların yaşam alanını olumsuz etkileyen bir gürültü kirliliğine neden oluyordu.

Bu soruna çözüm bulmak için Ardahan Valiliği ve Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliği yaptı. Gölün korunması amacıyla, Çıldır ilçesine bağlı Kenarbel köyü ile Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı arasında 2 bin 600 metrelik bir bölümde ses bariyeri inşa edildi.

Vali Hayrettin Çiçek, Aktaş Gölü’nün doğal yaşamın korunması açısından önemine vurgu yaparak, “Gölde 12 adacık bulunuyor ve bu adacıklarda 42 farklı kuş türü yuvalıyor. Göl, özellikle ak ve tepeli pelikanlar gibi değerli kuş türlerine ev sahipliği yapıyor” dedi.

Ses bariyerleri sayesinde kuşlar artık yoğun trafik gürültüsünden etkilenmeyecek ve doğal yaşam alanları korunmuş olacak. Bu çalışma, doğanın korunması ve biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilirliği için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü Hayvan Hakları Yerel Yönetim Kültür Sanat AKTAŞ GÖLÜ Gürcistan ardahan Türkiye Güncel Ulaşım Çevre Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.