DOLAR 34,2458 0%
EURO 37,5950 -0.13%
ALTIN 2.883,95-0,09
BITCOIN 2128128-0.68372%
İstanbul
22°

AÇIK

16:06

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Aksaray’da Öğrenciler Ekmek Üreterek Hem Öğreniyor Hem Kazanıyor
5 okunma

Aksaray’da Öğrenciler Ekmek Üreterek Hem Öğreniyor Hem Kazanıyor

ABONE OL
Ekim 9, 2024 10:47
Aksaray’da Öğrenciler Ekmek Üreterek Hem Öğreniyor Hem Kazanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aksaray’da Necmiye-Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencileri, okulun içerisinde kurulu ekmek fırın atölyesinde her gün 5.000 adet taze ekmek üretiyor. Öğrenciler tarafından özenle hazırlanan ekmekler, okulun kendisine, pansiyonlara ve çorba evlerine dağıtılıyor.

Necmiye-Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, iki yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Okullarımız Üretiyor’ projesi ile ekmek fırın atölyesi hayata geçirildi. Yiyecek ve İçecek Bölümü’ndeki öğrenciler, 6 öğretmen rehberliğinde, fırında her gün 5.000 ekmek üretiyor. Dönüşümlü olarak ekmek üretiminde görev alan öğrenciler hem mesleklerini öğreniyor hem de ayda 1.000 lira kazanıyor.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ NÖBETLEŞE ÇALIŞIYOR’

Okul Müdür Yardımcısı Emrah Büyük, “İki yıl önce ekmek üretim atölyemizi açtık. Yaklaşık 10 okulumuza, pansiyonlarına ve Aksaray Belediyesi’nin çorba evlerine ekmek üretiyoruz. Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma’nın ekmek ihtiyacını da karşılıyoruz. Her gün ortalama 5.000 paketli roll ekmek üretiyoruz. İsteğe bağlı olarak döner ekmeği veya somun ekmek de üretiyoruz. 6 alan öğretmenimiz var. Toplamda yaklaşık 200 öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimiz, bu ekmek üretim atölyesinde ekmeğin nasıl yapıldığını, hangi malzemelerin kullanıldığını öğreniyor; hem kendi bütçelerine katkıda bulunuyor hem de ekmek üretiminde aktif rol alıyor. Öğrencilerimiz nöbetleşe çalışıyor. Bu sayede çalışan öğrencilerimiz aylık ortalama 1.000 lira gelir elde ediyor” diye açıkladı.

‘İLERİDE BİR FIRIN AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM’

10’uncu sınıf öğrencisi Ayşegül Talay, okuldan mezun olduktan sonra kendi fırınını açmayı hedeflediğini belirterek, “Ürettiğimiz ekmekleri, okulların pansiyonundaki öğrencilere gönderiyoruz. Yaptığımız ekmeklerden ek gelir elde ediyoruz. Hem harçlığımızı çıkarıyoruz hem de okulumuza devam ediyoruz. Okulumuzda 600 civarı öğrenci var ve yaptığımız ekmekleri okuldaki arkadaşlarımıza da tattırıyoruz. Onlar da lezzetinden oldukça memnun, hocalarımıza da aynı şekilde tattırıyoruz. Mezun olduğunuzda ustalık belgesi ve diploma alıyorsunuz. Kendinize ait bir iş yeri açabileceğiniz bir belgeniz oluyor. Bu nedenle güzel avantajları olduğunu düşünüyorum. Ben de aldığım belgelerle ileride bir fırın açmayı düşünüyorum” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Anadolu Lisesi Mehmet Yazıcı Aksaray Güncel Eğitim Yaşam Ekmek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.