DOLAR 34,1148 0.28%
EURO 38,1319 0.19%
ALTIN 2.870,701,48
BITCOIN 21623261.01757%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Su Altında Üst Çene Protez Diş Buldu
17 okunma

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Su Altında Üst Çene Protez Diş Buldu

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 09:44
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Su Altında Üst Çene Protez Diş Buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Antalya’da yaptığı bir dalışta su altında ilginç bir keşif yaptı: Üst çene protez diş takımı. Bu sıra dışı buluntu, su altı kamerasına yansıdı ve Gökoğlu, protez diş yaptırmanın yüksek maliyeti nedeniyle sahibinin bulunması için bir çağrıda bulundu.

Konyaaltı Sahili’nde öğrencileriyle birlikte dalış yapan Gökoğlu, deniz dibinde bulunan protez diş takımını güvenli bir şekilde aldı ve sahibinin bulunması için bir kampanya başlattı.

Gökoğlu’nun çağrısı, yaklaşık bir ay önce aynı bölgede gece yüzerken şnorkelli yüzme sırasında üst çene protezini kaybeden otobüs şoförü Barış Özer’e ulaştı. Karanlıkta protez dişlerini bulamayınca yenilerini yaptırmak zorunda kalan Özer, Gökoğlu’nun bulduğu protez dişlerin kendisine ait olup olmadığını öğrenmek için onunla iletişime geçti.

“Hocam bulur” diyen Özer, dişlerinin kaybolduğu geceyi anlattı ve Gökoğlu’nun dişleri bulduğu için minnettar olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ise buldukları diş takımının sahibinin gelip alabileceğini belirterek, “Dalışlarımızda her zaman ilginç nesnelerle karşılaşıyoruz. Bu protez diş takımı da ekonomik olarak oldukça külfetli bir şey. Sahibi gelip alabilir bizden” dedi.

Dalış öğrencilerinden Enes Koyuncu, her dalışta farklı şeylerle karşılaştıklarını ve protez diş bulduklarında oldukça şaşırdıklarını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Mehmet Gökoğlu antalya Yerel Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.