DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150241-0.65795%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Akbank Caz Festivali İstanbul’u Cazın Farklı Renkleriyle Buluşturacak
17 okunma

Akbank Caz Festivali İstanbul’u Cazın Farklı Renkleriyle Buluşturacak

ABONE OL
Eylül 5, 2024 10:47
Akbank Caz Festivali İstanbul’u Cazın Farklı Renkleriyle Buluşturacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul, cazın büyülü dünyasına Akbank Caz Festivali ile 28 Eylül – 13 Ekim tarihleri arasında yeniden kapılarını açıyor. Bu yıl 34. kez düzenlenecek festival, cazın farklı renklerini şehrin sokaklarına taşıyacak.

Festivalde, caz müziğinin önemli isimlerinden Kurt Elling, Harold Lopez-Nussa, 7 Poets Trio ve Rodrigo Amarante gibi uluslararası sanatçılar sahne alacak.

Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, festivalin İstanbul’un kültürel kimliğiyle özdeşleşmiş bir etkinlik olduğuna vurgu yaparak, “Akbank olarak, sanatı hayatın her alanına entegre etmek ve topluma fayda sağlayan projeler geliştirmek için çalışıyoruz.” dedi.

Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, bu yıl 34 konsere ev sahipliği yapacaklarını ve 20’den fazla mekanda 200’ün üzerinde sanatçının caz severlerle buluşacağını belirtti.

Festivalde klasik ve modern caz müziğin yanı sıra elektronik ve dünya müziğinin en güzel örneklerini de bulabileceğinizi belirten Bigalı, “Akbank Caz Festivali, müzikseverlere unutulmaz deneyimler yaşatmanın ötesinde, cazın Türkiye’deki gelişimine de önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.” dedi.

Akbank Kültür Sanat ve Organizasyon Yöneticisi Gözde Sivişoğlu, festival programını ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

Pozitif iş birliğiyle düzenlenen festivalin açılış konseri, 28 Eylül’de Müze Gazhane’de Kenan Doğulu ve ekibiyle gerçekleştirilecek. Doğulu, konserinde klasik parçalarının caz düzenlemelerini ve yeni albümünden şarkılarını seslendirecek.

Festival boyunca 34 konser, 5 söyleşi, 2 çocuk atölyesi, teras konserleri ve dans etkinlikleri düzenlenecek.

Etkinlikler Akbank Sanat, Arter, Müze Gazhane, Babylon, Bant Mag. Havuz/Bina, Borusan Müzik Evi, Bova, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Zorlu PSM, Turkcell Platinum Sahnesi, Frankhan, Hope Alkazar, HuginveMunin Kültür ve Sanat Paylaşım Platformu, Nardis Jazz Club, Pera 77, Sakıp Sabancı Müzesi, Ses 1885-Ortaoyuncular Tiyatrosu, The Circle ve Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Festival kapsamında Adi Oasis, Antonio Sanchez Quartet, Blue Lab Beats, Brad Mehldau Trio, Daniel Hersog Quartet, Dave Okumu&7 Generations, Güneş Cengiz&Adar Geçimli, Harold Lopez-Nussa, Isaiah Collier&The Chosen Few, Kurt Elling, Rodrigo Amarante, Kenan Doğulu, Meriç Dönük, Selut&Tuğçe Şenoğul, Takuya Kuroda, Tatiana Eva-Marie, Tom Skinner, Tomas Fujiwara 7 Poets Trio, Tophane Noise Band featuring Berke Can Özcan & Rana Uludağ, TÖZ & Hezarfen Ensemble ve Vega Trails gibi birçok sanatçı ve grup sahne alacak.

Söyleşi programında ise “Caz Ağı Paneli: Akademiden Sahneye”, “Çağının Ötesinde Müzisyen İsmet Sıral ve Belgeselin Belgeseli”, “Klasikten Caza”, “Kreşendo x Müzik Yolculuğunun Peşinde” ve “Özgür Caz” başlıkları altında önemli konular ele alınacak.

Festival hakkında detaylı bilgiye www.akbanksanat.com adresinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

istanbul

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP