DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

AK Partili Zeybekçi, emekliye zam yapılmasına karşı çıkıp başka bir çözüm önerdi
24 okunma

AK Partili Zeybekçi, emekliye zam yapılmasına karşı çıkıp başka bir çözüm önerdi

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 07:39
AK Partili Zeybekçi, emekliye zam yapılmasına karşı çıkıp başka bir çözüm önerdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti’nin 23. kuruluş yıldönümünde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, CNN Türk’te ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Emekliye Zam Yapmak Çözüm Değil”

Zeybekci, geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere zam yapmanın çözüm olmadığını belirterek, “Emekliye 25 bin lira verilerek sorun çözülecekse, dünyada fakir ülke kalmazdı. Herkes bolca para dağıtır, sorunlar biterdi. Asıl çözüm, üretimi, istihdamı ve mal üretimini artırmaktır. Bunun için top yekûn ülkece bir karar almamız gerekiyor” dedi.

“Emeklilik Sistemini Dar Bir Koridora Soktuk”

Zeybekci, EYT konusuna değinerek, “EYT ile emeklilik sistemini dar bir koridora soktuk. EYT, geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demek. Emeklilik sistemimiz çok dar bir koridora girdi. 16 milyondan fazla emeklimiz var. Bu sürdürülebilir değil. Bu bir siyasi mesele değil, bir memleket meselesidir. Siyaset yaparken ülke kaygısıyla, gelecek kaygısıyla hareket etmek gerekiyor. Benim zamanında EYT ile ilgili görüşlerim negatifti. Ancak vatan söz konusu olunca, diğerleri teferruat kalır. EYT’yle ilgili olmaması gerekenler yapıldı. Beklentiler sonsuz, kaynaklar sınırlıdır” ifadelerini kullandı.

img

Dilan Polat cezaevinden çıktıktan sonra hemen onun yanına koştu.

img

Pis suları denize döken belediyeye 464 bin lira ceza kesildi.

img

Soylu’nun dokunulmazlığı devam edecek.

“Türkiye Olarak Doğru Yoldayız”

Zeybekci, Türkiye’nin uyguladığı ekonomik yöntemin doğru olduğunu vurgulayarak, “Dünya ekonomik trendine baktığımızda, Türkiye doğru yolda. Parasal tedbirleri destekliyoruz. Enflasyonla mücadele programını bütüncül olarak ele alırsak, talepleri yok etmek mümkün değil. Ancak parasal tedbirler ile talebin artışını kontrol altına alabiliriz. Türkiye’de tarım ve gıda sektöründe desteklerle başlamamız gerekiyor. Emekliler deyince yanlış olur. Dar gelirli, asgari ücretli, esnaf ve çiftçiye bakmak gerekiyor. Sadece parayı artırarak refahı artıramazsınız. Aldığımız tedbirlerle zorlu dönemi geride bıraktık. Şimdi refahı artırmak için çalışmalıyız. Bu da üretimi ve arzı artırmakla gerçekleşir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Nihat Zeybekci AK Parti Ekonomi EYT Zam Yaşam Politika Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP